O Madenciden ‘Somalılar Erdoğan’a Oy Verdi’ Suçlamalarına Cevap!..

10580065_936164033079926_69697579672622777_n
Soma’da yaşanan maden faciasının ardından yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Sefa Köken’den seçim sonuçları ile ilgili açıklama geldi.
Soma’daki facianın ardından yağtığı açıklamalarla gündeme gelen madenci Sefa Köken, Soma’da çıkan cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin, Twitter’daki hesabından açıklamalarda bulundu.

301 madencinin katledildiği Soma’da, Recep Tayyip Erdoğan, %46,14, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, %48,24, Selahattin Demirtaş ise %5,60 oy almıştı. Bu oy oranları, “Somalı madenciler Erdoğan’a oy verdi” şeklinde eleştirilere yol açmıştı.

Bu haberler üzerine Somalı madenci Sefa olarak akıllara kazınan Köken, “Erdoğana madenci ve aileleri kesinlikle oy vermemiştir” dedi.

Somalı madenci Sefa’nın açıklamaları şöyle:

“Ben burada bizi kötüleyenleri kötülemiyorum neden olayın iç yüzünü bilmeden bizleri kötülediniz, bilmek istiyorum. Bizler zaten acılı insanlarız. Hergün acımız giderek büyüyor. Bir de böyle olayla bizleri kötülemeniz, derinden üzdü, bilmenizi isterim. Bana yeter artık sus diyenlere şunu söylemek istiyorum; susmayacağım. Çok zorumuza gitti bu durum o yüzden sürekli yazacağım.

Buradan tüm gazetecilere sesleniyorum. Soma’dan Erdoğan’a çıkan oyu madencilere yıkmayın. Doğru haber yapın. Hiç bir madenci Erdoğan’a oy vermedi. Erdoğan’a oy veren kesim Soma halkıdır, madenci değil. Madenciler benim gibi Kınık’ta yaşıyor. Gelin Kınık’a sorun, bakın halimize.

Erdoğan’a madenci ve aileleri kesinlikle oy vermemiştir. Ben kimseden korkmuyorum, korkmadığım için herkes gerçekleri bilsin istiyorum.”