Rusya Federasyonu Komünist Partisi 13. Parti Kongre Politik Raporu – Moskova

Rusya Halkı SOSYALIZMI Geri Istiyor…
Sovyetler Birliği’nin çöküşünün üzerinden geçen 22 yıla ve tüm anti-komünist propagandalara rağmen Rusya halkının çoğunluğu, Sovyetler Birliği’ndeki sosyalist planlı ekonominin en doğru ekonomik düzen olduğunu düşünüyor. Özel mülkiyet ve piyasa ekonomisinden yana olanların oranı ise sadece yüzde 29. Gelir dağılımındaki adaletsizlik, toplumsal sınıflar arasındaki uçurumun kapatılamaması, hayat pahalılığı, rüşvet ve yolsuzluğun gündelik hayatın ayrılmaz parçası haline gelmesi gibi pek çok olumsuz faktörü öne çıkaranlar, hala serbest piyasa temelli kapitalist sisteme mesafeli duruyor…

9sscb-bayragi

Yoldaşlar, Kongre, her zaman bir partinin yaşamında dönüm noktası olagelmiştir.Kongre Partinin Güçlerinin ve yapılan işlerin sonuçlarının gözden geçirilmesidir. Yakın ve uzak gelecek için hedefleri belirler. Teorik ve politik ve örgütsel etkinliklere yeni göstergeler ve mihenkler sağlar. Tüm parti ve tek tek bireyler için daha aktif çalışma için güçlü bir güdüdür. Politik hasımlara karşı bir meydan okuma ve dostlarına ve müttefiklerine, ülkeye ve dünyaya bizim bakış açımızdan sorunları görme ve çözmenin yolunu göstermedir.

Bugünkü koşullar sosyalist güçler lehine gelişiyor . Hayat, toplumsal yapıyı sosyalist biçimde bir toplumsal gelişmey e geçişe doğru zorluyor. Çok belirgin şekilde hayat, gunumuzun emperyalizmini, onun ideolojisi küreselleşmeyi ve tek kutuplu dünyanın krizlerini sergiliyor. Tarihin rüzgarı yine yelkenlerimizi şişiriyor. Hayat bizim iyimserliğimizi, sosyalist düşüncenin zaferine ve halkın iktidarına inancımızı, sol kanat güçlerin birlik ve askeri dayanışmasına inancımızı Rusya’da ve dünyadaki hareketimizin artan güç ve otoritesiyle kuvvetlendiriyor.

Bu kürsüden izninizle Kongre çalışmamızda bulunan 80’den fazla ülkeden gelen bütün yandaş görüşteki kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum. Özel selamlarımız yaşlanan kapitalizmin üzerinde sosyalizmin üstünlüğünü sergileyen ve modern dünyanın liderlik konumuna ilerleyen Çin Komünist Partisi temsilcilerinedir. Belorusya, Küba,Vietnam ve Hindistan’ın ve Asya, Latin Amerika ve Afrika’daki arkadaşlarımızın ve yandaşlarımızın başarılarını, Avrupa’daki sol kanat güçlerin sürekli büyümesini hayranlıkla izliyoruz:

1375720_527929897291976_1998066990_n
Ve şüphesiz ki yakın komşularımızdaki (eski sovyet halklarının Kp leri kastediliyor ) komünistlere derin saygı, şükran ve sempatimi ifade etmek istiyorum. Kardeşliğin kırılmaz bağlarıyla, yüzyıllardır şekillenmiş olan birleşmiş bir tarihle bir aileye ait olmanın duygusuyla, kendi yurdumuzun erken dirilişi için sosyalizmi SSCB’de kurma mücadelesiyle birbirimize bağlıyız.
Sevgili Yoldaşlar, Rus Komünist Partisi’ne destek vermeye hep hazır olmanızdan dolayı teşekkür ederim. Güvenle rahat olunuz ki, halkımızı bölme çabalarına karşı boyun eğmez savaşımımızı sürdürmeye devam edeceğiz ve 1993 deki karşı devrimci darbenin Byelovezhskaya Pushcha’ nın suç anlaşmalarının sonuçlarının açığa çıkarılmasına ve teşhirine devam edeceğiz. Ülkelerimizin geleceği birbirimizden kaçmakta değil ama, karşılıklı yardımlaşma, yaklaşım ve destekte yatıyor. Bu Rus Komünist Partisi nin sağlam dayanağı olmuştur ve olacaktır.

ÜLKEMİZ VE DÜNYA

Kongremiz emperyalist dünya sisteminin çok büyük ağırlaşan krizi koşullarında gerçekleşiyor. Onun temellerinin çok daha şiddetle sarsıldığını görüyoruz. Tekeller düzeneğinin başları kendileriyle birlikte onlara bağlı olan politik ve bürtokratik hizmetkarları artık yıkılma dağılma süreciyle baş edemiyorlar. Hararetli bir şekilde “Dünya sömürücü ve oligarkları kapitalizmi korumak için birleşin” sloganı altında kendilerini biçimlendiriyorlar.

Şu çok belirgin ki, krizin merkez üssü, dünya kapitalist sisteminin kalesi, kalbi ve beyni olan Wall Street’dir. Asıl devrimciler ya da çeşitli teröristler tarafından değil, kendisini besleyen Amerikan hakim sınıfı güçleri tarafından kendi sonunu hızlandırmak için felce uğratılmışlardır. Kader Maksim Gorki’nin o günlerde Amerikan emperyalizmini tanımladığı gibi “sarı devin” kapısını çalıyor. Bu günümüzün işaretidir.

Yirmi yıl önce, arkadan hançerleyen hain Gorbaçov –Yeltsin politikası ve onların Batılı entrikacı yardakçıları eliyle Sovyetler Birliği yıkıldığı zaman bütün dünyaya bütün sosyal adalet biçimlerinin sonuna gelindiği ilan edildi ve artık her şeyin serbest piyasa modeli ve ABD’nin dünya hakimiyetinde gelişeceği söylendi . Çoğunuz sosyalizm ve ona dayalı her şeyin nasıl ayaklar altına alınıp çiğnen diğini ve sayıp sövüldüğünü hatırlarsınız. Sadece güçlü ve yürekli insanlar ki onlar dürüst ; davaya inançlı , saldırıya karşı direnmeye inanmış taraftarlardı . Parti üyesi olmayanlar, kariyer meraklıları ve hırsını yitirmiş işçiler, ödlekler gibi kaçıştılar ve yeni patronların hizmetçisi oldular. Ama gerçek hep bizim yanımızdaydı. 1990’ların başında tarihin sarkacı sağa kaydıktan bir süre sonra kitlelerin de sola hareketinin hızını giderek arttırdı.Bu kez sarkaç kendi rotasını insanların özlemlerinin yoluna ve sosyalizme doğru çizdi. Gittikçe daha net anlaşılıyor ki sosyalizm ideologların ürettiği bir fantezi değil, insan toplumunun gelişiminin doğal ve kaçınılmaz bir aşamasıdır . ABD için beklenmedik sonuçları ile birlikte spekülatif finans pazarının çöküşü ve bu yönde küresel belirtiler bir dönüm noktasıdır. Geçmişe dönüş olmayacaktır. Tüm dünyaya özenle şırınga edilen toplum modeli kriz dalgaları ile batıyor. Kapitalizm ahtapotu batıyor.

Rusyada kapitalizmin savunucuları temel içgüdüleri; açgözlülük ve kazanma hırsını, saldırgan bencilliği, tüketime tapınma ve şiddeti, insan refahının motoru yapmaya söz vermişlerdi. Ve şimdi ezici bir fiyasko ile karşı karşıyalar. Kapitalist dünyanın o günlerde çok rağbet gören “Parlak feneri ” ; ABD artık cazip oluşunun sonuna gelmiştir. Şimdi sermayenin Rusya’daki ana savunucuları bile “ABD artık eski kapasitesiyle hareket edemez” diyor. Liberal Pazar ekonomisi umutsuz bir şekilde yenilmiştir. Rusya’da da yeniliyor.
Dünya kapitalist sisteminin krizi geçen yüzyılda faşizm tehlikesinin yükselişine ve iki dünya savaşına yol açtı . İnsanlık burdan uzun erimli sonuçlar çıkarmalıdır.
Rusya’daki yöneten grup özellikle yurtsever politikalar izleyeceğini vaad etmesinden bu yana span style=””> teslimiyetçi politikaları düzeltmek için bir fırsatı elde etti . Fakat buna karşın bu amaç doğrultusunda hiçbir şey yapmadılar .
Yurtsever bir hükümet asla rezerve kaynakları boşa harcamazdı. Trilyonlarca rubleyi finansal çeteleri ve spekülatörleri kurtarmak için pazarın eriyen potasına fırlatmak yerine, reel ekonominin gelişmesine yatırır, ülkeyi yiyecekte kendi kendine yeterli kılmada, tarımı korumada kullanırdı .Fakat görüldüğü gibi tam tersi yapılmakta ..
Sovyet bilim kurumlarına ve 20.yüzyılda kurulmuş en iyi eğitim sistemine dayanmak yerine, bilime para bulamamaktan yakınıyorlar , okulların kalitesini düşürüyorlar ve biricik kültürel ve manevi değerlerimizin eritilmesine göz yumuyorlar .
Gönüllü, kapsamlı halk desteği yerine ülkenin sırtına “demokras i egemenliği” ile biniyorlar. Bu da, yasadışı olarak cebini dolduran yeni patronların bütün insan haklarını ayak altına alıp çiğneme diktası ve bu çirkin politikaların ; adaletsiz ve düzmece “Basmanny Davası ” ile örtbas etmek demektir. ( KP ye karşı açılan bir haksız dava kastediliyor )
Ülkenin tarihsel mirasını koruma, orduyu modern araçlarla güçlendirme ve ülkenin büyük geleneğinin meşruiyetini güçlendirmek yerine, ülkenin bu tip savunma kalkanları kaldırılıyor , devletin personel ve kontrol yapısı tahrip ediliyor ve Ordu içinde küçük dükkan sahibi zihniyeti yerleştiriliyor. Ordu fiziksel olarak küçülüyor. Tamamen toptan başarısızlık ve çöküş sonucunu verecek olan böylesi politikaları reddetmek ve karşı çıkmak , böylece uzun süren çalkantı, rezillik ve Rusya’nın talanC4 dönemine son vermek Komünistlerin bir görevidir .
Dünya Rusya’nın ayağa kalkmasını bekliyor. Dünya onun büyük bir insani güç olarak geri gelmesini görmek istiyor. Uluslar ailesinin eşit üyesi olarak. Barışın adaletin ve gelişmenin şampiyonu olarak. Zayıfların ve ezilenlerin akıllı koruyucusu olarak. Bütün bunları yapmak görevimizdir. Hareketi, gezegenimizdeki bütün ilerici güçlerle birlikte el ele çalışarak bu yönde hızlandırabiliriz

İki Kongre Arası- Partimizin Çalışmaları

İzninizle partimizin durumunun analizine geçiyorum.Bugunkü Kongremiz iki başlıca seçim kampanyası ar asında yer alıyor. Surekli olarak bu seçim çalışmalarına hazırlığa ve çalışmaları yönetmeye vurgu yaptık. İzin verirseniz seçim sonuçlarını özellikle başkanlık seçimlerinin sonuçlarını çalışmalarımızın başarılarını değerlendirmek açısından inceleyeyim .

Karşılaştırma ile her şey netleşiyor. 2004teki 10. Kongre öncesindeki duruma bakmamız gerekiyor. O günlerde ülkeyi yönetenlerin emrindeki ajanlardan ve bazı yoldaşların hatalarından yararlanarak KPRF’ye karşı bir “baskın” ve kaçırma yapılma girişiminde bulundu.Partimizin durumu çok ciddiydi. Merkez komitesinin bazı üyeleri ve bölgesel örgütlerin başları Parti çizgisine karşı çıktılar. Bunlar başarıdan emindiler ve üst yönetim görevlerini aralarında bölüşmekle meşguldüler.( ÇN Parti başkanına karşı parti içi darbe yapılıyor .Adı Semigin olan Meclise girmek için Partiyi destekleyen bir kızıl milyarder! Bu darbenin arkasında olan kişi )
Ama destek bekledikleri yerden en güçlü dirençle karşılaştılar bu burjuva oportünistlerinin kendilerini batağa sürüklemek istediğini hemen fark eden parti tabanındaki temel örgüt üyelerinden hak ettikleri tepkiyi gorduler . Bunların yeni oyunlarını parti programı taslağı tartışılırken yine gördük. Geniş parti safları Leninist devrim ilkelerine, sosyalist düşünceye ve komünist inanca değer vermektedir. Bu politik maceracıların planları bölgesel parti toplantılarında ve konferanslarda bertaraf edilmiştir.Bu olay , partinin doğru temelinin onun “ temel taban örgütlerinin ”, parti üyeleri olan komünistler olduğunu doğrulamıştır .Kongre sürecinde birçok bölgesel komıtelerin lıderleri belirgin şekilde yenilenmiştir . Şimdi yeni seçilen bu komiteleri sınanmış, sadık ve çoğunlukla genç insanlarca yönetiliyorlar.
Bir zamanlar da : iddiaya göre en deneyimli ve yetkin kadroları liderlikten atmakla eleştirildik. Bu eleştirileri yapan “yetkin insanlar”, şimdi bu “tatlı su kahramanları neredeler? Tabii ki hepsi ya politik sahneden yok oldu ya da yöneten rejimin hizmetkârı oldular. Bu “dönek”leri atarak Parti örgütsel anlamda ve ideolojik anlamda daha güçlenmiştir.

1743577_805123426182561_479508632_n (3)

KPRF ülkenin en büyük ve aktif sol kanat yurtsever partisi olarak kalmıştır. Cesaretle bizi yasaklamaya, yıldırmaya çalışanlara ve içeriden tahrip etmeye çalışanlara direniyoruz. Zeminimizi bizi sanık durumuna sokmak isteyenlere karşı, rüşvet vermek isteyenlere, düzen icinde eritmek etmek ve itibarımızı düşürmek isteyenlere karşı kurduk. KPRF işçi sınıfının ve işçi sınıfı için olan gerçek partisidir. Bugün, parti toplumdaki düşünen, dürüst ve yurtsever güçlerinin, eğitimli ve yüksek kalifiye insanlarının büyüyen desteğinden memnundur. Onların bize duyduğu güvene layık olmalıyız.
2004 teki 10 . Kongreden bu yana geçen dört yıl süresince, Parti’nin kolektif yapısı gayretle çalışmıştır. İki olağanüstü kongre 11 ve 12. kongreler ulusal seçimlere hazırlık amacıyla yer almıştır. Merkez Komitenin 15 panel toplantısı, 100 den fazla MK Prezidyum oturumu ve 156 Sekreterlik oturumu yapılmıştır. Parti strateji ve taktiklerini ilgilendiren, örgütsel ve ideolojik düzinelerce konu değerlendirilmiştir. Toplumsal deneyimleri toplanıp analiz etmek için bölgesel orgutlerın başkanları ile 12 seminer/konferans yapılmıştır. Militanlarımızla bölgesel seminerler diğer yaygın şekilde kullandığımız çalışma biçimi olmuştu r. Bu dört yıl içinde I.I. Melnikov yönetimindeki Merkez Komitenin Seçim Başkanlığı iyi bir ekip çalışması sergilemiştir. Seçimler çeşitli düzlemde yapıyı güçlendirmek için yılda iki kere yapılıyor, böylece yoldaşlarımız yeni yaklaşımlar arayarak ve politik mücadelede modern yöntemler geliştirerek, kalıcı “operasyonal görev”dedirler. Parti kendisini siyasi otoritenin bütün kısıtlama çabalarına rağmen, başarıyla seçim baskılarına dayanmış ve durumunu güçlendirmiştir.
Kitlesel etkinliklerin etkin koordinatörü V. I. Kashin tarafından yönetilen Bütün Rusya Protesto Hareketi Merkezidir. Merkezi ve ülke çapında bir dizi halkta geniş çapta yankısını bulan kampanya girişiminde bulunmuştur. NATO’nun Rusya bölgesine sızma girişimine karşı olan kampanyayı kastediyorum. 22 no lu yasayı “İmtiyaz Tedavülü”ne karşı yapılan sert savaşımı ve halk karşıtı diğer birçok yasaları kastediyorum. Ostankino’daki “Yalanlar İmparatoru” yürüyüşleri. Kızıl Zafer Sancağının korunması. Ekim 1993 hükümet=2 0darbesinin yıldönümüne işaret eden yürüyüş ve gösteriler. Şimdi kararlı bir şekilde ileri atılım yapmalı ve her şehirde ve bölgede böylesi bir eylem sistemi yaratmalıyız
Mücadelemizin önemli bir gostergesi de parlamento seçimlerine hile karıştırılmasını yetkili makamlara taşımamızla ilgili hukuki süreç olmuştur. Bu seçim sonuçları üzerindeki hukuki savaş sürmektedir. Tarafgir Rus mahkemeleri ile ilgili hayal kurmuyoruz. Ama bu çabalar bizim topluma yetkililerin muazzam entrikalarının mekanizmasını ifşa etmemizi, onların pişkince tahrifat yaparak açıkça oyları çalan yerel yardakçılarının doğasını ve hainliğini sergilememizi sağlıyor.

stalin
Anayasa ve Yüksek Mahkemelerde savaşım verdik ve vermeye devam edeceğiz. Anayasa Mahkemesinde yetkililerin hayrette bırakan Bütün Rusya Referandumu hakkını elde etmeyi başardık. Polis tarafından yasadışı olarak kovuşturulan Parti militanları Krasnodar yoldaşlarımız A.I. Kiryushin ve N.V. Priz’i, gerçek demokrasinin genç şampiyonl arı ve bazı diğer yoldaşları savunmayı başardı. Şimdilerde Mari- El’deki tanınmış komünist lider I.I. Kazankovu savunuyoruz. V.G. Solovyov tarafından yönetilen CPRF Merkez Komitesinin nin Hukuk işleri Bolümünün calısmalarının Parti politikasının güçlü bir aracı olduğunu belirtmeliyim. Onun Genç yardımcısı Andrei Klychkov iyi iş yapıyor.
Devlet Yetkililerini sadece eleştirmekle kalmadık yaratıcı aktif çalışmayla da meşgul olduk. Rejimin politikalarına karşı başlıca alternatif teorileri ortaya attık. Ulus çapında bir Tüm Rusya Referandumu kampanyası hazırlıklarını başlattık. Yasal olmayan şekilde yasaklanmasından sonra halkın kapsamlı DESTEK verdiği Halkın Referandumunu organize ettik.

Girişimlerimiz arasında 11 hedef iceren bir program ile ekonomik iyileşme ve seçim platformunu olan “herkes için yaşanabilir bir hayat sağlamanın Yirmi bir Adımı” vardır. Çok düşündük ve yeni KPRF programı çalışmaları sürecinden topluma birçok fikir sunabildik. Bu çalışmalarda büyük pay MK Sekreterlerleri D.G. Novikov ve N.V.Arefyev tarafından koordine edilen aydın yoldaslarımıza aittir.
“Bay Semigin hırsızları ” (ÇN . Kızıl Milyarder ) tarafından SBKP nin Parti malları yağmalandıktan sonra partimizin merkez ve yerel Parti örgütleri epey bir zamanı Partinin mal varlığının kayıtlarını çıkartmak ve düzeltmek için çalışarak geçirmiştir. Sahte dostların sırtımıza yüklemiş olduğu eski borçların ödemesini başardık. Gayretle Partinin bina, ulaşım ve büro araç gereci gibi temel malzemelerini güçlendirdik. İyi bir iş çıkarıldı ve sanırım buradaki delegelerin çoğu için de öyledir.

Kongreler arası dönemde aidat ve gönüllü bağışların toplanması belirgin20şekilde ilerleme kaydetti. İnsanlarımız , A.A. Ponomaryov tarafından yönetilen Merkez Komitenin idari bürosuna olduğu kadar yerel ve merkezi örgütlenmelerde yetkiliye aidat vermelidir İnsanlarımız , KPRF MK si ile yan yana başkan V.S. Nikitin önderliğinde Merkez Denetleme Komisyonunun sistemli ve yapıcı çalışma yürüttüğünü bilmelidir. Merkez Denetleme Kuruluna ortak çalışması için, etkin ve yerinde yaklaşımı için müteşekkiriz. Süreç içinde 10. KPRF Kongresinden sonra Komisyonun toplantı raporları Parti Program ve Tüzüğü tamamlanması çalışmalarına katkıda bulunan bütün Parti üyelerince duyulmuştur.

Parti Duma içinde geniş bir cephede saldırı konumunda hareket etmiştir.Duma Çalışması sürekli S.N. Reshulsky tarafından koordine edilmiştir. Şüphesiz ki Duma’daki iktidar partisi komünistlerin ortaya koyduğu her girişime engel olmaya çalışmaktadır. Zaman zaman bu durum gülünç olmaya kadar varmaktadır: ilkönce Bi rleşik Rusya Partisi tarafımızdan sunulmuş olan bir yasa taslağını önce geri çevirmiş, sonra hafif değişikliklerle aynı dokümanı kendi adına sunmuştur.

cccp
Parlamentodaki partimiz her toplantıda “İktidar partisi”nce sunulan yasa tasarılarını incelemekte, parlamenter gereklere ve protokol anlaşmalarına öneriler yapmakta, Duma’ya yasa tasarıları ve çözümler önermektedir. Bu enerjik Parti milletvekilleri arasında Zhores Ivanovich Avlferov, Vasily Alexandrovich Starodubtsev, Pyotr Vasilyevich
Romanov, Svetlana Yevgenyevna Savitskaya, Tamara Vasilyevna Pletneva, Nikolai Mikhailovich Kharitonov, Valentin Stepanovich Romanov, Victor Ivanovich Ilyukhin, Sergei Georgievich Levchenko, Yuli Alexandrovich Kvitsinsky, Vladimir Petrovich Komoyedov, Alevtina Victorovna Aparina, Nina Alexandrovna Ostanina, Nikolai Vasilyevich Kolomeitsev, Vladimir Nikolayevich Fedotkin, Anatoly Yevgenyevich Lokot, Oleg Nikolayevich Smolin ve Sergei Ivanovich Shtorgin vardır. Yeni seçilen Duma milletvekilleri N.F. Ryabov, N.V. Razvorotnev, S.P. Obukhov, A.Yu.Russkikh ve A.V. Kornienko çalışmaya daha aktif katılmaktadır. Bölgelerde genç milletvekilleri Yu.V. Afonin, A.A. Andreyev ve K.V. Shirshov gayretle çalışmaktadır.Dergimizin Baş editörleri Valentin Vasilyevich Chikin ve Valentin Sergeyevich Shurchanov çok gayretli ve verimli çalışmaktadır. Bu, Parti’nin bilgi ve propagandasını güçlendirmektedir. Rapor döneminde Sovetskaya Rossiya Dergisinin ve Pravda’nın satışı 10-15 milyona ulaşmıştır.Bu Çalışma CC KPRF MK nin ılgılı bölümü ile koordineli olarak Secreter O.A. Kulikov ile yürütülmüştir.
KPRF MKomitesinin internet sitesi gelişimi ve bazı bölgesel organizasyonları n internet kaynaklarının gelişimi ileriye bir adımdı. Ajitasyon ve propagandanın yeni araçlarının kullanımını partinin genç destekçilerini hedefleyerek daha etkin hale getiriyoruz.

KPRF’nin Uluslararası Etkinlikleri

Rapor döneminde KPRF uluslar arası etkinliklerini dikkate değer şekilde arttırmıştır, Rusya’nın dış politikasının şekillenmesinde Parti, gerçek sözü olduğunu iddia ettiğini daha yüksek sesle ve gayretle beyan etmektedir. Kremlin’e karşı Güney Osetya ve Abhazya’yı tanıma yönünde karar alması yönünde baskı yapan sert ve azimli çizgimiz başarı kazanmıştır . Duma’daki Parti komitesi ve onun temsilcileri bu doğrultuda kesin taleplere sahip çıkmışlardır. KPRF’nin aktif politik tutumu topraklarımıza NATO nun sızmasının önünde ciddi engel olmuş, Rus Hükümetini NATO güçleri ile birleşik tatbikatlar yapmasını etkilemiş ve ertelemiştir. Ukrayna Komünist Partisi ve Kırım’daki yurtsever örgütlerle birlikte yarım adada NATO tatbikatın yapılmasına engel olmayı başardık ve ABD donanmasının gemilerini Kırım limanlarından uzaklaşmaya zorladık.
Milletvekillerimiz, içinde bulunarak ve kayda değer görev yaptıkları 11. uluslar arası ve bölgesel parlamenterler örgütünün kalıcı komisyon üyeleridir. KPRF, Avrupa Parlementosu Parlementolar Birliğinin anti-komünist histerisine karşı duruşun ön saflarında yer almıştır . Bu Parlementoda komünizmi her türlü kötülüğün sebebi olarak gösterme, onu faşizm olarak sunma ve komünist harekete dünya çapında kitlesel saldırı girişimleri sonunda söküp atıldı. Provokatörleri ve yardakçılarını kollarından kıskıvrak yakaladık. Yine de saldırılar durmamıştır. 1939 Sovyet-Alman saldırmazlık paktının 70. yıldönümü ile bağlantılı olarak bu girişimlerine devam ediyorlar. Antikomünistler, dünya çapında Amerikan, NATO ve Avrupa Birliği merkezlerince esinlendirilen , finanse ve provoke edilen büyük bir provakasyon hazırlıyorlar. Bu noktada diğer ülkelerin komünistlerinden ve solundan geniş bir dayanışma ve destek bekliyoruz.
Küresel kapitalist sistemin krizinin bitmemesi ve kaçınılmaz protesto hareketlerinin yükselişi ışığı altında, biz emperyalist hakim sınıfın başı çeken ülkelerin yönetimlerinin / span>komünistleri ve sol kanat partilerini etkisini kısıtlamak için yeni önlemler almalarına hazır olmalıyız .

Büyük olasılıkla onların ensesine binebilir hatta liderlerine karşı misilleme başlatabilirler. Böyle olacağının erken işaretleri çoktan belirmiştir. Çek Cumhuriyetinde Komünist Gençlik Birliği yasaklanmıştır. Macaristan’da Komünist Parti yaşatma çabası iki yıldan fazla sürebilmiştir. Polonya’da eski devlet başkanı ve Polonya Birleşik İşçi Partisi Genel Sekreteri Wojciech Jaruzelski -ki kendisinin saldırganca bir antikomünist yönü de vardır- hakkındaki kovuşturmaya yeniden başlanılmıştır. Latvia, Estonya, Litvanya, Polonya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’nde de komünizm ve faşizmi eşit gösteren yasanın geçirilmesi çabalarını görüyoruz. Ukraynalı otoriteler ve Baltık Cumhuriyeti’nin liderlerinin açıkça Bandera’yı ve diğer Hitler yardakçılarını komünizme karşı savaşımcılar olarak yüceltiyorlar. Bu da bizim uyanık olmam1zı ve insiyatif göstermemiz gerektiğini gösteriyor . Hareketimiz savunma konumunda olmaktan düşmana karşı kararlı saldırı durumuna geçmelidir. Bunun için durum uygundur. Komünistlerin ve sol kanat güçlerin durumu uluslararası ve bölgesel düzlemde gittikçe kayda değer şekilde güçlenmiştir.Bu partiler daha kapsamlı halk desteği alıyorlar. Yerel ve parlamenter seçimler bunun taze kanıtları olmuştur . Bu tip olumlu gelişmeler , Brezilya, Venezuela, Kıbrıs, Hindistan, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Sri Lanka, Almanya, Hollanda, Danimarka ve Norveç’te oluyor. Kıbrıs’ta İlerici İşçi Partisi (AKEL) Merkez Komite Genel Sekreteri D. Christofias ülkenin Cumhurbaşkanlığına seçildi. Bolivya’da Nikaragua, Şili ve Ekvator’da iktidara gelen güçler iç ve dış politikada antiemperyalist bir yol izliyorlar. Orta Doğuda Komünistler ve sol kanat güçler ABD ve İsrail’in saldırgan politikalarına karşı önemli bir rol üstleniyorlar ve Filistin halkı ile dayanışma hareketlerini destekliyorlar. Bütün bunlar, Partimizi daha büyük hırsla ve sorumlulukla, yurtdışındaki benzer düşünen örgütler ve yandaşlarla etkileşim ve onlarla bağlantılar kurup20güçlendirme hedefi ile yüz yüze getiriyor. KPRF Merkez Komitesi ; bu alanda birkaç kayda değer iş yapmıştır. Hazırlanmış olduğumuz “Emperyalizmle Savaş ve Onun Suçlarını Lanetleme Gereği Üzerine Bildirge ” yı belirtmek yeterlidir. Avrupa’daki ve Rusya’nın içinde bulunduğu Devletler Topluluğun’dan otuz komünist partinin temsilcilerinin katıldığı Uluslararası Moskova Konferansı,Faşizme Karşı Büyük Yurtsever Savaşın Zaferinin 60. yıldönümü anısına toplandı . Komünistlerin ve işçi hareketinin 2007deki zirve toplantısı yaptığı an aynı zamanda Büyük Ekim Devrimi’nin de 90. yıldönümü idi. Moskova’da ve Belorusya başkenti Minsk’deki etkinlikler 83 yabancı komünist ve işçi partisinin katılımıyla Ekim Devriminin bayrağını yeniden yükseltmek için organize edilmişti.
17 yetkin komünist partiden oluşan bir “Ortak Çalışma Grubu ” n un üyesi olan Partimiz kardeş partiler ve politik kuruluşlarla uluslar arası toplantılarını başlatmış ve bu çabalarda aktif rol almıştır . Eski SSCB zamanında kurulmuş ve temelleri atılmış olan Komünist Partiler Birliği şu an gayretle çalışıyor.
KPRF ve diğer komünist partiler arasında
*ikili ilişkileri kurup derinleştirmek için elimizden geleni yapmaya,
*karşılıklı bilgi ve deneyim alış verişini geliştirmeye ,
*bu partilerin ülkelerindeki parlamentolar, hükümetler ve politik liderler ile bağları teşvik etmeye
*ve karşılığında, dost ve kardeş partilere ; Rus politikacıları yla bağlar kurmalarına ve bu partilerin ülkeleri ve kendileri ile ilgili tanıtım çalışmalarına yardımcı olmaya niyetliyiz.

SEÇİM SONUÇLARINA BAKINIZ

In February 2005 the CPRF managed to beat the ruling pro-Kremlin party, United Russia, in elections to the regional legislature of Nenets Autonomous Okrug, obtaining 27% of the popular vote.
In the Moscow Duma election held on 4 December 2005, the Party won 16.75 % and 4 seats. This was th e best ever result for the CPRF in Moscow. In some observers opinion, the absence of the Rodina party contributed to the Communists’ success.
On March 11, 2007, elections took place for 14 regional and local legislatures. The CPRF performed very well and increased its votes in most of the territories; it came second in Oryol Oblast (23.78%), Omsk Oblast (22.58%), Pskov Oblast (19.21%) and Samara Oblast (18.87%), Moscow Oblast (18.80%), Murmansk Oblast (17.51%) and Tomsk Oblast (13.37%). [2] These results testify that the CPRF is the most significant opposition party in Russia.
On May 21, 2007, the CPRF obtained an important success in the Volgograd’s mayoral election. Communist candidate Roman Grebennikov was elected as mayor with 32.47% of the vote. Grebennikov is the youngest mayor of a regional capital.
Seçim sonuçları

The CPRF has its stronghold in the rural enclaves of Southern Russia ( the so-called “red belt” ) and in small towns and cities around Moscow.
The Party’s electorate is composed mainly by pensioners, industrial workers and peasants of the former Kolkhoz collective çiftlikleri üyeleri . The past few years have also seen a growth in its support of the leftist youth groups, such as the Vanguard of Red Youth. A representative of CPRF was present at “the Other Russia” conference of opposition parties in 2006.
Results of the KPRF in the 2007 elections showing the results of 2003 on the left and 2007 on the right.
Murmansk Eyaleti