AKP’ye Teslim Olmuş Devletin Kirli Savaş Planları

Suriye’de gerici çetelere her türlü desteği sağlayan AKP hükümetinin bu savaşın içine girmek için kirli planlar yaptığı ortaya çıktı. Bu planlar içerisinde Süleyman Şah Türbesi’nin bombalanması ve Türkiye’ye füze fırlatmak da var. AKP’nin Suriye’deki gerici çetelere her türlü desteği vermenin ötesine geçerek savaşı tırmandırmak üzere kirli savaş planları yaptığı ortaya çıktı. Ortam dinlemesi sonucu ortaya çıkan yeni ses kaydı, sermaye devleti tarafından tezgahlanan planları ortaya çıkardı.

Ortam dinlemesi olduğu anlaşılan kayıtta, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferdidun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler arasında bir savaş toplantısı gerçekleştiği görülüyor. “Suriye’ye savaş için bahane lazımsa, ben 4 adam gönderirim oraya, 8 tane füze fırlatırım, gerekçe olur” diyen ses MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a ait.13620004_10209997337590518_7621666835976907155_n

Ses kayıtları AKP hükümetinin Suriye’ye girmek için tüm komplolara yönelik bir hazırlık içinde olduğunu gösteriyor. Bu konuşmalar kayıtlara savaş suçu olarak geçerken, sesin sahiplerinin kendi kirli emelleri için her şeyi yapabilecekleri ayan beyan ortaya koyuyor. Düzenlenen toplantıda konuşan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler, IŞİD’in tehdit ettiği iddia edilen Süleyman Şah Türbesi’nin Suriye’ye askeri bir müdahale için “uluslararası bir gerekçe” olarak görüyor. Güler ayrıca 1000 militanı silahlandırmaktan bahsediyor.

Kendi tarihi itibariyle bir komplo örgütü olan MİT’in başındaki isim Hakan Fidan ise “buna gerek yok” diyerek, gerekirse gönderilecek 4 adam ile atılacak 8 füzenin yeterli olacağını yahut da doğrudan Süleyman Şah Türbesi’ne MİT’in yapacağı “sahte bayrak” operasyonu ile bu gerekçenin sağlanabileceğini söylüyor.

Ortam dinlemesiyle elde edildiği anlaşılan kayıtlarda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,“‘Başbakan, bu (Süleyman Şah Türbesi) bir imkan gibi değerlendirilmeli bu konjoktürde’ dedi” ifadelerini kullandığı belirtiliyor. Ses kaydında Hakan Fidan’a ait olduğu öne sürülen sesin ise “Gerekirse Suriye’ye dört adam gönderirim. Türkiye’ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim, Süleyman Şah Türbesine’de saldırtırız” diyor.

Davutoğlu “2012’de yapmalıydık, cesur kararlar almalıydık” diyerek daha önce Suriye’ye girilmediği için pişmanlığını belirtiyor.