AKP-IŞİD Suç Ortaklığı !..

AKP IŞİD’e canlı kalkan olarak kullanacakları 49 konsolosluk görevlisi verdi, karargaha çevirecekleri bir konsolosluk binası verdi… Libya’dan gelen cihatçıları karşılayacak liman verdi, Orta Asya ve Kafkasya’dan gelenleri taşıyacak uçak verdi… Vahşetlerinin propagandasını yapsınlar diye yüksek teknolojili medya ekipmanları verdi, reklamlarını yapsın diye Anadolu Ajansı verdi… Kürtlere saldırsınlar diye yol verdi, sınırı rahat rahat kullansınlar diye geçiş izni verdi… Kafa kesmekten yorulduklarında gelip dinlenecekleri sınır kentlerini verdi… Yağmaladıkları petrollerini satacakları pazar verdi… Türkiye’den para ve eleman toplasınlar diye fırsat verdi… Daha ne versin? Tabii bunların hepsi yalan, hepsi evham, hepsi asılsız iddia. 32 kısım tekmili birden, aşağıda…

  1. AKP IŞİD’E 49 DEĞERLİ REHİNE VERDİ: IŞİD 10 Haziran’da Türkiye’nin Musul başkonsolosluğunu ele geçirdi: Konsolos dahil 49 kişi rehin alındı. Böylece AKP, “IŞİD’e karşı tavır alamayız, tavır alırsak rehinelerin hayatını tehlikeye atarız” diye bol bol kullanacağı bir bahane edindi.
  1. DAVUTOĞLU IŞİD’E KONSOLOSLUK BASKINI İÇİN FIRSAT VERDİ: Baskından önce Dışişleri Bakanlığı uyarılmış, “IŞİD düşmanımız değil” diyerek konsolosluğun tahliyesine karşı çıkan Davutoğlu önlemlerin alındığını iddia etmişti.
  1. DIŞİŞLERİ MUSUL’DAKİ IŞİD UYARILARINA BOŞVERDİ: Oysa IŞİD bağıra bağıra geliyor, Musul’daki konsolosluk yetkilileri korkularını sosyal medyada dile getirirken, AKP “gözlerini yummayı” tercih ediyordu.
  1. İÇİŞLERİ HATAY’DAKİ IŞİD UYARILARINA BOŞVERDİ: IŞİD’e dair dikkate alınmayan şikayetler yalnızca dışarıdaki yetkililerden değil içerideki yetkililerden de geliyordu. Hatay Valisi Lekesiz, kenti yoğun bir şekilde kullanan IŞİD’in Türkiye’yi hedef alacağı konusunda uyarmıştı.
  1.  IŞİD KARARGAHI TÜRKİYE’NİN MUSUL KONSOLOSLUĞU: Türkiye’nin Musul Konsolosluğu sonradan adını “İslam Devleti” olarak değiştiren IŞİD’in karargah binasına dönüştürüldü.
  1. “IŞİD’İN MUSUL SALDIRISI TÜRKİYE’NİN DE KATILIMIYLA PLANLANDI” Özgür Gündem IŞİD’in “aniden” gelişen Musul hamlesinin nerede, ne zaman ve kimlerin katılımıyla planlandığına ilişkin, önemli bir iddiayı gündeme getirdi.
  1. IŞİD ERDOĞAN’I İZLEDİ, KONSOLOSUN ANKARA’YLA İLETİŞİMİ KESİLDİ: IŞİD’in elinde bulunan Türkiye’nin Musul Başkonsolosu ile Ankara’nın iletişimi, Erdoğan’ın boşboğazlığı yüzünden kesildi.
  1. IŞİD TÜRKİYELİ 49 REHİNEYİ CANLI KALKAN YAPTI: AKP, rehinelerin, Tayyip Erdoğan’ın deyimiyle “inanan” Sünni kardeşleri tarafından serbest bırakılacağını beklerken IŞİD’in 49 rehineyi canlı kalkan olarak kullandığı iddia edildi.
  1. AKP İLE IŞİD TEMASINI İHH SAĞLIYOR: CIA bağlantılı Türkiye uzmanı Henri Barkey, Türkiye’nin durumunun çok kötü olduğunu ve AKP’nin rehine krizi konusunda, IŞİD’le dirsek temasında bulunan Iraklı Sünni politikacılar ile İHH gibi kurumlarla ilişkide olduğunu söyledi.
  1. AA: IŞİD ÇOK GÜZEL SEN DE GELSENE: Suriye savaşında cihatçıların propaganda aygıtı gibi çalışan AA yine şaşırtmadı, muhabirleri ‘gizlice’ Musul’a gitti, kentten IŞİD’e dair olumlu izlenimleri haberleştirdi.
  1. IŞİD’İN HİLAFET DEVLETİ HARİTASINDA TÜRKİYE DE VAR: “Irak-Suriye sınırı ortadan kaldırdığımız ilk sınır olmayacak, diğer sınırları da kaldıracağız” diyen örgütün ‘hilafet devleti’ haritasında Türkiye de yer alıyor.”
  1. “IŞİD’E SÖZ SÖYLEYEMİYORSAK, CHP’YE VURALIM BARİ”: IŞİD’e karşı sözlü dahi olsa herhangi bir eleştiride bulunmadığı için tepki çeken AKP, “hedef şaşırtma” taktiğine yöneldi ve Reyhanlı Katliamı’ndan dolayı CHP’yi suçladı.
  1. “IŞİD HAFİFE ALINAMAZ, BU MİLLET KILIÇDAROĞU’NUN YÜZÜNE TÜKÜRÜR”: IŞİD için “hafife alınamaz” diyerek en ağır sözünü söyleyen Erdoğan, öfkesini yine “biliyorsunuz Alevi” Kılıçdaroğlu’na yöneltti.
  1. İSTANBUL’DA IŞİD ETKİNLİĞİ: AKP DESTEKLİ, CİHAT ÇAĞRILI BAYRAMLAŞMA: İstanbul’da cihat çağrılarının yapıldığı ve ölüm fetvalarının yapıldığı bayramlaşma etkinliğinin AKP desteğiyle IŞİD tarafından düzenlendiği iddia edildi.
  1. IŞİD’E TÜRKİYE’DEN BİNLERCE KATILIM: IŞİD’e Türkiye’den katılmak çok kolay. Rize’den Ankara’ya, Antep’ten Bingöl’e ülkenin dört yanında örgüte kolaylıkla militan toplanabiliyor ve bu militanlar MİT-TSK kontrolündeki sınır bölgelerinden rahatlıkla geçebiliyor. (Bu sorunun dış basına yansımalarından bir örnek için tıklayınız!)
  1. İSTANBUL FATİH’TE IŞİD’E YARDIM STANDI: IŞİD, İstanbul Fatih’te stant açtı. “Yardım” adı altında açılan stantta IŞİD’e militan toplandığı öne sürüldü.
  1. IŞİD’İN KIZDIĞI TRT DİZİSİ BİR ANDA YAYINDAN KALDIRILDI: Kızıl Elma adlı dizi, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün birimlerine gönderdiği ve dizinin IŞİD’in tepkisini çektiği yönündeki uyarı yazısının ardından yayından kaldırıldı
  1. DAVUTOĞLU’NDAN IŞİD’E ÖVGÜ: “IŞİD BÖLGEDEKİ HOŞNUTSUZLUKTAN DOĞAN BİR REAKSİYON” Ahmet Davutoğlu, daha sonra IŞİD sempatizanı sitelerde ayetli övgülerle anılmasına neden olan IŞİD tarifinde, örgütün bölge halkının hoşnutsuzluklarını temsil ettiğini savundu.
  1. IŞİD TÜRKİYE’YE 800 MİLYON DOLARLIK PETROL SATTI: CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, IŞİD’in Türkiye’de 800 milyon dolarlık petrol sattığını söyledi.
  1. KATAR PARASI IŞİD’E TÜRKİYE ÜZERİNDEN GİTTİ: Katar muhalefeti belgeleriyle açıklıyor: IŞİD’e destek için Türkiye’ye 1.375.000 dolar ödenmesine…
  1. IRAK’A GEÇEN IŞİD MİLİTANLARI TÜRK LİMANLARINI KULLANDI: “Kuzey Afrika’da teçhizatı tamamlanmış silahlı gönüllülerin Kürdistan üzerinden Irak’ta cihada gitmeleri için gerekli lojistik yardımların tamamlanması ve Türkiye limanlarında karşılanmaları için Türkiye ile koordinasyon edilmesi rica olunur.”
  1. IŞİD MİLİTANLARINI IRAK’A THY TAŞIDI: İran’daki Fars Haber Ajansı Türk Hava Yolları’nın IŞİD’e katılacak olan 91 Tacikistanlıyı taşıdığını belirtti.
  1. IŞİD’İN VAHŞET MEDYASI TÜRKİYE-KATAR DESTEĞİYLE KURULDU: Katar’dan Türkiye’ye yollanan paralarla IŞİD için yüksek teknolojili medya ekipmanları alındı.
  1. BM’NİN IŞİD PETROLÜ KARARINDA HEDEF TÜRKİYE: Birleşmiş Milletler’in IŞİD’den petrol alanlara yaptırım kararı almasından en çok etkilenecek ülkelerin başında Türkiye geliyor.
  1. BM GÜVENLİK KONSEYİ’NİN IŞİD ve NUSRA KARARI TÜRKİYE’Yİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR: IŞİD ve Nusra’ya yardım eden ülkelere yaptırım öngören yeni BM kararı Türkiye’yi etkileyecek.
  1. TSK’DEN IŞİD İZİNLİ GÖVDE GÖSTERİSİ: TSK’ya ait askeri konvoy Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerlerin nöbet değişimi için YPG kontrolündeki bölgeden Suriye’ye girdi, akşam saatlerinde ise IŞİD kontrolündeki bölgeden geçerek Türkiye’ye geri döndü.
  1. “AKP IŞİD’LE ANLAŞTI” DİYEN KCK’DEN SERT UYARI: “IŞİD ile AKP devleti anlaşmıştır. Kobani’nin düşürülmesi ve Rojava devriminin tasfiyesi her ikisinin de ortak stratejisidir. Bununla birlikte böyle bir anlaşma temelinde Musul’daki Türk elçilik görevlilerinin serbest bırakılması hedeflenmektedir.”
  1. IŞİD SALDIRILARINA KARŞI SINIRI GEÇEN HALKA POLİS SALDIRISI: Suruç’un Çengelli köyünde binlerce yurttaşın Kobanê tarafında geçmesi üzerine asker ve polisler kitleye saldırdı. Biri ağır 10 kişi yaralandı. Polis daha sonra sınırda kurulan çadırları da yaktı.
  1. IŞİD’DEN AKP’YE “ATATÜRK BARAJINI AÇMAZSANIZ İSTANBUL’DAN BİZ AÇARIZ” TEHDİDİ: “Allah’a mürted hükümet kararlarını gözden geçirsin diye dua ediyorum. Eğer gözden geçirmezse İstanbul’u özgürleştireceğiz”
  1. “CEYLANPINAR’DA ÖLDÜRÜLEN ASKERLERİN FAİLLERİ AÇIĞA ÇIKARILSIN, AKP IŞİD İLE İLİŞKİLERİNİ KESSİN”: CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Ceylanpınar’da yaşamını yitiren askerlerin failleri açığa çıkarılmalı derken hükümete seslendi; ‘Türkiye’de barışı sağlayacaksanız, ilk olarak IŞİD ile bağlarınızı kesmelisiniz’
  1. SNOWDEN ASPARAGASLARI, AKP-IŞİD MUHABBETİNİ GÖZDEN KAÇIRIR MI?
  1. IŞİD: AKP’NİN ÇOK YARDIMINI GÖRDÜK AMA ARTIK İHTİYACIMIZ KALMADIapocu-siyaset-tarzı-ve-barış-süreci_650341