Sokakların Başkaldırısı Müzeye Taşındı..

Pera Müzesi, sokak sanatını yakından ve daha iyi anlamamızı sağlayacak ‘#DuvarlarınDili: #Graffiti/ #SokakSanatı’ adlı renkli ve dinamik bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sokakların başkaldırısını müzeye taşıyan sergi, sadece müze duvarlarıyla da sınırlı değil.Şehrin herhangi bir yerinde karşınıza çıkabilir!
10505335_10152415873054164_7037773843042847120_nDuvarların Dili” sergisi; sokakların başkaldırısı olarak başlayan, günümüzde çağdaş kent sanatı olarak da adlandırılan ve son yıllarda sanat gündemindeki en popüler konulardan biri haline gelen grafittiyi “sokaktan müzeye” taşıyarak, sadece sanatsal bir çevreyi değil, birkaç kuşağı etkilemiş bu fenomenin hem kapsamını hem de kültürel çeşitliliğini yansıtmayı hedefliyor.

Kökenlerini ilkçağ mağara resimlerine de dayandırılan graff iti, 1970’lerde New York’ta azınlık Afrika ve Hispanik kökenli gençlerin, varoluşlarını ifade etme ve alanlarını belirleme ihtiyacı ile doğdu. Kısa zamanda sade imzalar kaligrafik değer, stil ve renk kazanmaya başladı, çizimler daha büyük ve etkileyici biçimlerde, yeni ve ulaşılması zor alanlarda yaygınlaştı, hayali dünyalar ve karakterlerle zenginleştirildi ve bu sanata ilgi giderek arttı.

Amerika, Almanya, Fransa, Japonya gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye’den de sanatçıların yer aldığı sergide; Futura, Mare 139, Cope 2, Turbo, Wyne, JonOne, Tilt, Mist, Psyckoze, KR, Herakut, Logan Hidotcks, C215, Suiko, Evol, Gaia, Tabone, Funk ve No More Lies gibi farklı jenerasyonlardan ve disiplinlerden sanatçılar Pera Müzesi’ne özel projelerini gerçekleştirirken, Martha Cooper, Henry Chalfant ve Hugh Holland gibi fotoğrafçıların ölümsüzleşmiş kareleri de görülebiliyor.

Sergi 5 Ekim 2014 tarihine kadar izlenebilir…

Kalkınmanın insani maliyeti ( Pera müzesi sokak sanatları sergisi)
#somayıunutma

Kuzey ormanlarının yok edilmesi ve üçüncü köprü bağlantıları sokak sanatları sergisinde