İlhan Emre ve Mehmet Ali

10256248_270370273144942_2109534153334404119_n

Halk Uğruna Ölüm Bize, Vız Gelir Faşizm Bize…

İLHAN EMRE  1973′te ilgisi olmayan bir olaydan dolayı aranmaya başlar. O da, teslim olmak yerine işçilerin köylülerin arasında çalışmayı tercih eder. Ve Antep’te işçiler, Maraş’ta köylüler arasında çalışır. Veliç Fabrikası’ ndaki direnişin örgütlenmesinde, zamlara karşı yürüyüşün ve Antep’te ilk kez 1 Mayıs’ın kutlanması çalışmalarına aktif olarak yer alırlar.

MEMET ALİ ise Maraş’lıdır. Dörtyol ilçesinde, özellikle tarım işçileri arasında çalışır. Daha sonra, Antep’e yerleşir ve Düztepe sanayi çarşısında çalışmalarına devam eder. İkisinin de çalışma alanı, artık aynıydı. Antep’te direnişlerin, gösterilerin gelişmesi, devrimci mücadelenin güçlenmesi faşist diktatörlüğün gözünden kaçmamıştı.

Tam bu sıralarda Mehmet Ali ve İlhan’ın kaldıkları ev bir ihbar sonucu polisler tarafından sarılır. Sayıları 10 kadar olan polisler karşılarında teslim olacak birilerini beklerken tam tersi olur. İlhan ve Mehmet Ali’nin teslim olmak gibi bir niyetleri yoktur. Yığınak artırılır. Ve Çatışma başlar. Gece yarısına doğru İlhan barikatı yarmaya çalışırken katledilir. Mehmet Ali artık yanlızdır. bu arada Düztepe halkı iki yiğit devrimcinin bu şekilde katledilmek istenilmesine büyük bir tepki duyar.

Mustafa adında bir işçi polis jandarma barikatının önüne atılırken vurulur. Yüzlerce polis ve asker ile bir türlü ele geçirilmeyen Mehmet Ali’yi yok etmek için ertesi gün en ağır silahlarlar, kışladan getirilen tank ile ev ateşlenir, yerle bir edilir.
Mehmet Ali’nin silahı artık susmuştur. Mehmet Ali ve İlhan’ın yarattığı direniş Antep’in yüreğine kazınmıştır.

8- 9 Haziran 1976′da İlhan ve Mehmet Ali’nin devrime ve örgüte adanmış yaşamları yine devrimi ve örgütü savunarak son bulmuştur.

İlhan ve Mehmet Ali boyun eğmez, direngen tavır ve cüretiyle kıpkızıl onurlu ve şanlı bir bayrağı bize emanet ettiler.
Onların emanetini reformistlere, teslimiyetçilere rağmen, faşist diktatörlüğün tüm saldırı ve katliamlarına karşın devrimci komünist kadrolar yaşatacaktır. Kişisel çıkar ve hesaplardan uzak kendisini devrime ve sosyalizme adamış Halkın Kurtuluş’u için savaşa devam eden genç komünistlerin şehitlerine sözü var: Parti Bayrağı Daha Daha Yukarı13173857_586567328180003_1806255568610569235_n

Düztepenin Yiğitleri
Halk uğruna ölüm bize
Vız gelir faşizm bize
Selam diyor halkım size
Düz tepenin yiğitleri

Yürü İnan yürü Sinan
Yürü Taylan yürü Cihan
Faşist cellatlar elinden
Dayan Gökhan yoldaş dayan

Bin dokuzyüz yetmiş altı
Düztepe de bodrum katı
Faşistlere kurşun attı
İlhan ile Mehmet Ali

Yürü İnan yürü Sinan
Yürü Taylan yürü Cihan
Faşist cellatlar elinden
Dayan Gökhan yoldaş dayan