İç Savaş Ve Komünizm

Marks ve Lenin toplumun iki kampa bölündüğü “iç savasi”, sinif mucadelesinin en yüksek, en keskin biçimi olarak tanımlar. Ondaki yüksek devrimci özü görür, tanımlar ve devrimci bir deger biçerler.
Bizde ise iç savaşa öcü gibi bakan, adeta hakim siniflar ile el ele, bir iç savaşı engellemek için işbibirliğine giden revizyonist- egilimler bugünün yüksek gündeminde yer aliyorlar.

Her devrim bir ic savaştan kaçinilmaz olarak geçer. Iç savaşı göze alamayan, ona göre hazırlanmayan hiç bir sinif hareketi bir devrimi örgütleyemez. Rusyada bu iç savaş 10 milyon kişinin ölümüne mal oldu. Iç savaşın karşısında dizleri titreyen, ondaki karsi-devrimci yanı gören, ama devrimci yanı göremiyen bir felsefenin devrimci olma iddiasi tamamen sahtekarcadir. Iki yüzlü burjuva liberalizmidir.13007202_1018969798138726_2710102309519638194_n

Bugun 12 eylul oncesi donem icin “oyuna geldik,sağ-sol çatismasinin içine çekildik” gibi akla ziyan, burjuva egemen ideolojiyi her yana yayanlar,karıştır-barıştır politikalarının uslanmış .çocukları halka yalan söylüyorlar! Hayir baylar,12 Eylül öncesi devrimin en yüksek olduğu aşamalardan birisidir. Yanlış olan iç savasın kendisi değil, onun örgütlenmesindeki beceriksizliklerdir. Bugünkü sefil sol siyasetin en büyük sorumlularindan birisi, iç savaşsiz devrim, siddetsiz devrim ütopyaları, burjuva evrimci sag revizyonizm,Mensevizmdir.

Bolşevikler halkin Kürt-Türk, Alevi-Sunni vs temelde etnik ve dini tarzda bir iç savaşa sürüklenmesine karşı dururlar. İşçilerin,emekçilerin dini ve etnik temelde birbiri ile savaşmalarina karşı dururlar. Ama devrim ve karşı-devrim temelinde toplumun bölünmesinin en hizli savunucuları ve bizzat uygulayıcıları Bolşeviklerdir.

Ya bir ic savaşa göre örgütlenin ya da devrimciligi sömüren, parlementer zırvalıklardan öteye geçmeyen, Menşevizmin güncellenmiş biçiminden başkası olmayan Revizyonizmi itiraf edin.

Rusyada İç Savaş Devrimden sonra geldi.
Bizim gibi yari-sömürge ülkelerde ise Devrim İç Savaşla gelecektir.
‘Barış ve Barışçılar’ Yok, Burjuva İktidarı Sağlamlaştıran, Yeni Emperyalist Savaş Planlarına Destek Olan Kautskyler, Menşevikler Var!

Yasasin Devrimci Savasin Zaferi!