Halepçe Katliamı..

Emperyalist ABD ve körfez petrodolar şehlerinin desteyi ve finansıyla Irak diktatörü sadam hüseyyinin emriyle iranın askeri üstünlüğünü durdurmak için zehirli gaz kulandı..Binlerce kürt ve iranlı insanın ve canlının ölmesine neden olan saldırı,tüm dunya buna seyirci kalmıştır..
ABD Başta olmak üzere avrupa birliyi ülkeler ve orta doğu ülkelerin”de dahil katliamı görmezlikten gelerek Sadam hüseyin”ne olan askeri ve madi destek devam etti…

ABD Ortadoğu pilanın ilk devresi olan iran irak savaşı.mezhepsel bir yön alarak şiia sünni çatışması olarak orta doğu halkına dekera edildi. Mezhepsel çatışmanın yaratığı kin ve nefret, ortadoğu sünni cematın büyük bölümü seddama destek vererek alkış tuttu..
Halepçe katliamı Birleşmiş miletler dahil kınama kararı çıkarmaması ,insanlığın onuru yok edildiyi tarih sahifalarına geçerek,ABD ve AVRUPA ülkeleri dahil tüm dünya bu katliamdan sorumludur,bu çinayette ortaktır….halepce ktliamı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarih yeniden tekerür etmek adına ,Suriye olayları aynı istikamete çekildiyi mezhepsel çatışmaların yaratılması için ,Başta ABD ve petro dolar şehlerin AKP siyasi iktidarın çalışmalrı devam etmektedir…Emperyalist ABD “nin piyonları vahabi selefi radikal islami caniler.süriyede insanlığa karşi suç işlerken batı ve birleşmiş milletler seyirci kalmaktadır.

16 Mart 1988’de zehirli gaz bombalarını taşıyan sekiz MiG-23 uçağı tarafından Halepçe kasabasına bombardıman düzenlendi. Halepçe sakinleri, İran askerleri ve Peşmergelerle birlikte 5.000’den fazla insanın öldüğü, 7.000’den fazla insanın da yaralandığı tahmin ediliyor. Ancak Irak Savaşı’ndan sonra bölgeye giren yabancılar tarafından bu rakamın daha da büyük olduğu tespit edildi.