Halkın Kurtuluşu Yargılanamaz !..

Gazetemizin, ocak ayı içinde yayınlanan 02.01.2014 tarihli 11. sayısı hakkında mahkemece el koyma kararı verilmiştir. Buna gerekçe olarak, söz konusu sayımızın kapağı ve Halkın Kurtuluşu Yolunda Gençlik eki kapağındaki, TDKP Türkiye Devrimci Komünist Partisi’nin 1.Yeniden Kuruluş Ekim Konfreransı’nı gerçekleştirdiği duyurusunun, haber olarak verilmiş olmasıdır.

“Yasa dışı örgüt propagandası” yapıldığı iddia edilerek, gazetemizin 11. sayısı toplatılmış ve sorumlu yazı işleri müdürü H.Zuhal Göktepe, İzmir Terörle Mücadele Şubesi tarafından sorgulanmıştır.
Gazetemiz Halkın Kurtuluşu ve Halkın Kurtuluşu Yolunda Gençlik ekimiz, sosyalist dünya görüşünü benimsemekte ve Marsizm-Leninizm’in rehberliğinde ideolojik yayın politikası izlemekte ve bu coğrafyada devrim ve sosyalizm mücadelesine önderlik etmiş Denizler, Mahirler, İbrahimler’in mücadelelerini örnek alarak, bu çerçevede yayın yapmaktadır. Bu belgeyi yayınlamak da, devrimci basın olmanın gereklerindendir. Saldırı aynı zamanda bu öze de bir saldırıdır.

Devrimci basın olarak, gazetemize mail yoluyla iletilen ve belgesel haber değeri taşıyan, TDKP/THKO Konferansı duyurusunun haberini yapmak, işçi sınıfı ve emekçi halkımızı bilgilendirmek, en doğal ve meşru bir hak iken; bu saldırı, doğrudan devrimci düşünceye ve devrimci faaliyete karşı yapılmıştır.

Basın özgürlüğü kapsamında, gazetemizin özgür yayın faaliyetinin engellenmesine yönelik bu saldırıyı kınıyor; ne faşist diktatörlüğün, ne de ona angaje olmuş herhangi bir karşı devrimci gücün, halkın kurtuluşunu engellenemeyeceğini bir kez daha yineliyoruz.

Devrimci Komunist Basın Susturulamaz!
Halkın Kurtuluşu Yargılanamaz !
Yaşasın Devrim ve Sosyalizm Mücadelemiz!

2 ŞUBAT YAYINEVİ
HALKIN KURTULUŞU GAZETESİ