Cemaat Görünümlü CIA Operasyonu

Bugünkü operasyon AKP etrafındaki kirli çıkar ağının düğüm noktası inşaat sektörünü ve bakanı, müteahhiti ve kasasıyla büyük başları hedef aldı. Yani operasyonun iktidarın tepesini hedef aldığı ve devamının geleceği görülüyor

Bir ay evvel kulaklara fısıldanan iddia oydu ki;

“NSA, yani ABD Ulusal Güvenlik Dairesi, içinde yolsuzluk belgeleri ve seks kasetlerinin de olduğu binlerce veriyi içeren bir bavulu Türkiye’deki ilgililere teslim etti.”

“Bu bilgi-belgeler arasında Tayyip Erdoğan’ın binlerce sayfa tutan telefon görüşmeleri ve Güney Kore ile otomotiv şirketlerinin yatırımlarına dair üst düzey yolsuzluk görüşmelerinin dinleme kayıtları da var.”

“AKP ve Cemaat’i içeren çok geniş bir ilişki ağının kirli çamaşırlarını ortaya döken bu belgeler içinde, Erdoğan ve çevresini etkileyip, sistemin geri kalanını sarsmayacak olanlar ayıklanıyor.”1504090_238556819639488_1725122376_n (2)

Baransu öne sürüldü;

AKP ile Fethullah Gülen Hareketi arasındaki iplerin kopmasının ardından Kasım sonunda, beklenen operasyonel haberler başladı. İki tarafın yıllar boyu ABD-CIA koruması ve teşviki altında süren ortaklıkları boyunca, iktidar içi hasımlarına ve muhalefete karşı kullandıkları taktikler şimdi birbirlerine döndü.

Cemaate yakınlıklarıyla bilinen Emre Uslu ve Mehmet Baransu gibi daha önce AKP lehine askerin siyasi etkisinin bertaraf edilmesinde rol alan operasyonel kalemler şimdi maharetlerini AKP’ye karşı kullanmaya başladı.

Klasör açıldı

Açılış niyetine 28 Kasım günü Ağustos 2004 MGK belgesini yayımlayan Baransu, bunun daha başlangıç olduğunu ve devamının da geleceğini açıkladı. Balyoz belgeleri kendisine bavul ile teslim edildiği için “bavulcu” diye de anılan Baransu, Emre Uslu ile twitter üzerinden yaptığı sohbetinde “Daha evdeki bavulu açmadım. Bu klasörde olan belgeydi” diye yazdı.

NSA göz kırptı

Aynı gün basında ABD Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) özel görüşmelerini dosyaladığı isimler arasında Tayyip Erdoğan’ın da yer aldığı bilgisi, bol ifşaatlı günlerin habercisi olarak sızdırılmıştı.

Ayrılıklar…

Ardından Cemaat ile AKP arasındaki ayrılığı açık hale getiren fişleme belgeleri yayımlanmaya başladı.

AKP’nin AB ile yeniden yakınlaşma şovuna hazırlandığı 16 Aralık günü için başka şovlar da hazırlanmıştı. İdris Bal’ın beklenen istifasından sonra, AKP Hakan Şükür’ün beklenmeyen ve sembolik önemi büyük istifası ile yüz yüze geldi.

Cemaat Şükür üzerinden kitlelere “Ayrılık” mesajını verdi ve büyük operasyon günü Zaman, “Üzgünüm ayrılıyorum” manşeti ile çıktı.

16 Aralık’ta bir başka ayrılık da egemen siyasetin önemli işaret fişeklerinden Hürriyet Gazetesi’nde yaşandı. AKP ile arayı iyi tutma döneminin adamı Ankara temsilcisi Metehan Demir görevden alındı ve yerine merkez sola yakınlığıyla bilinen Deniz Zeyrek getirildi.

Büyük operasyonda ilk adım, arkası yarın…
Bugünkü operasyon AKP etrafındaki kirli çıkar ağının düğüm noktası inşaat sektörünü ve bakanı (sektörde bakanların akçeli işlerini oğullar ve yeğenler idare ediyor), müteahhiti ve kasasıyla büyük başları hedef aldı.

Ayrıca Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın gözaltına alınma nedenleri arasında, daha önce ABD’nin tepkisini çeken İran’a altın ihracı meselesinin de yer aldığı yine Hürriyet tarafından yazıldı.

Yani operasyonun iktidarın tepesini hedef aldığı, ABD-CIA bağlantılı olarak ilerlediği ve devamının geleceği açık.