Karl Marx’tan ilk fragman!

Karl Marx’ın gençlik yıllarını ve Friedrich Engels ile tanışmasını anlatan “Genç Karl Marx” filminin çekimleri bitti. İlk fragmanı yayınlandı.

Haitili yönetmen Raoul Peck’in yönettiği film 3 Mart 2017’de gösterime girecek. Genç Karl Marx, 67. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde de gösterilecek. Filmde Karl Marx’ı August Diehl, Friedrich Engels’i Stefan Konarske, Marx’ın eşi Jenny von Westphalen’i ise Vicky Krieps canlandırıyor.


Alman filozofun öyküsünü anlatacak olan Le Jeune Karl Marx’ın (Genç Karl Marks) yönetmen koltuğunda Haitili yönetmen Raoul Peck oturuyor. İşte filmin kısaca konusu:
MARKS

“26 yaşındaki Karl Marx, eşi Jenny ile birlikte sürgün yoluna düşer. Marx, 1844 yılında Paris’te bir sanayicinin oğlu olan ve Britanya işçi sınıfını araştıran Friedrich Engels ile tanışır. Gösterişli kıyafetler giymeyi seven Engels, Karl Marx’ın yeni dünya görüşündeki eksik parçayı tamamlar. Birlikte sansür, polis baskısı, isyanlar ve siyasi kalkışmalar arasında modern çağ boyunca gelişecek olan işçi hareketine önderlik edeceklerdir.”

İşte genç Marks

Senaryosunu Raoul Peck ve Pascal Bonitzer kaleme aldığı, Belçika, Almanya ve Fransa ortaklığı ile hayata geçirilmesi planlanan filmde  Karl Marx rolünde August Diehl, Engels rolünde ise Stefan Konarske olacak. Filmin yaz aylarında gösterime girmesi bekleniyor.