Emperyalizme Karşı DENİZ Ol

Deniz Olmak ne imkansiz ne de kolay

THKO Ruhu Bu Coğrafyanın Ürettiği En Devrimci Rehberdir

THKO ruhunun tüm kimlik ve özelliklerini inkar eden ne kadar tasfiyeci-reformist, revizyonist ve oportünist varsa, O´nu yok edemediği yerde, Ona sahip çıkma yarışına soyunarak içeriğini boşaltmak, ruhsuzlaştırarak, genç kuşaklara, O`na ait olmayan her şeyi, O´na atfederek sunmak üzere derin ve yaygın bir çaba içerisine girmiş durumdalar.

Elbette THKO ruhunu yaşatacak olan güçlerin ve kadroların genel dağınıklık yaşadığı süreçlerde bu tür karşı devrimci girişimlerin olmasında şaşılacak çok şey yok. Ancak artık devran dönüyor,
THKO yeni zamanın yeni ruhuyla hayat buluyor. Dün O´nun soysuz eleştirisi üzerinden siyasi prim yapmaya çalışanlar bugün O´nu elde bayrakmış gibi sallama yarışına soyunmaları elbette boşuna değildir. Zira THKO ruhu bu coğrafyanın ürettiği en ileri devrimci rehberdir.

O´nun tarihsel geçmişi emperyalist akademik ve entellektüel güçlerce de yok edilememiş, insanlık tarihin en klasik entellektüel birikim kaynağında, Meydan-Larus sayfalarında adı altın harflerle yazılarak, hakettiği yeri almıştır.
Denizlerin boynuna geçirilen ilmik aslında hukukun, gençlik özlemlerinin, bağımsız Türkiye’nin boynuna geçirilmiştir.
O ilmik hala yerinde durmaktadır.

Av. Halit Çelenk
Kaynak: Halkın Kurtuluşu Gazetesi 12.Sayıda yayınlanan Röportaj*

Deniz Olmak..
Ne imkansız
Ne de kolay..!