Erdoğan Özel Örgütü Katliamların ve Provokasyonların Sorumlusu

Vatan mı sağ olsun, yoksa MAKAM mı sağ olsun? İyi düşünün cevabını..

7 haziran seçimlerinden önce Adana-Mersin ve Diyarbakır bombalı saldırıları da aynı amaca yönelikti..400 Milletvekili-Tek Basına İktidar bir AKP ve Başkanlık Sistemi..ki bu denklem Erdoğan’ın savaş suçları mahkemesinde yargılanmasının önündeki tek seçenek gibi duruyordu ama provokasyonlar can kaybına rağmen püskürtüldü,peki ne oldu da Suruç katliamı provokasyonu tuttu.. HDP, ilk defa parti olarak parlamentoya girmişken – malum siyasi erklerin ötesinde – bir de kendi cenahından ancak bu kadar kazık yiyebilirdi.

Acaba hakan fidan ”havali” Öcalan ve PKK içindeki hücreleri üzerinden katliamın akabinde bir dizi yanlış ve karanlık eyleme imza attılar..bugun pkk’dan gelen utangac bır ”eylemlerı merkezı olarak planlamadıklarını ve yerel bırımlerın ınısıyatıfıyle gercekelstıgını ve aslında onaylamadıklarını” beyan ettiler..eger pkk,suruç katliamının ardından misilleme-intikam eylemi yerine itidal çağrısı yapsa ve olası eylemlerin kendilerince tanınmayacagını ve yapanların provakator ılan  edılecegını beyan etse idi bu BOMBA ERDOĞANIN ELİNDE PATLARDI..10628708_10152373223472099_8623749026087769411_o (2)

 

Öyle anlaşılıyor ki kürt hareketi tutsak Öcalan ile ve içinde çeşitli ülkelerden çokça istihbarat unsuru barındıran PKK ile aralarına mesafe koymadan yol alamayacak…DEMİRTAŞ’ın ve barış içinde yaşamak isteyen kürtlerin işi çok zor görünüyor..

Amerika ile  incirlik üssü anlaşması ve akabinde sınır ötesi hareketler ve hemen ardından Çin ile yapılan füze savunma sistemi anlaşmasının gözden geçirileceği açıklaması hem de fuat avni’nin tabiriyle YEZİD tarafından.. Türkiye batı kutbuna yeniden dönüyor.. Ergenekon operasyonları yeni Türkiye imali boşa gitti…

Bu savaş Türkiye emekçilerinin savaşı değil. Savaşı başlatan ve körükleyen Erdoğan iktidarının ve AKP rejiminin devrilmesi en acil gündem.

Kürt sorunu ne şiddet yöntemiyle ne de emperyalistlerle (ABD’yle) işbirliği içinde çözülebilir. Bu ikisi de daha fazla savaş, kan ve gözyaşı demektir.

Sadece Türkiye devriminin değil, Türkiye’nin bir denklemi var: Türk+Kürt. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bütün ileri atılımlarının (Kurtuluş savaşı, 68 gençlik hareketi, Zonguldak madenci hareketi ve 1989 Bahar eylemleri, Haziran Ayaklanması vb.) denklemi budur.

akpden_sok_talimat_chpli_ve_mhpli_burokratlari_guneydoguya_surun_h7311

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Türk ve Kürt birbirine mecburdur. Bu sosyolojik bir olgu. Ve bu birlik ancak eşitlik, özgürlük ve birbirlerinin haklarına saygı temelinde kurulabilir.

Bizim Amerikan emperyalizmi ve AKP (Erdoğan) iktidarı

Ama denetimden çıkarsa, bir Türk-Kürt savaşına dönüşme potansiyeli taşıyor ki, bu felaket anlamına gelir.

İki noktayı net olarak belirlemek gerek:
1) Bu savaş Türkiye’nin, Türk’üyle Kürt’üyle Türkiye halkının ve Türkiye emekçilerinin savaşı değildir. (Bu noktayı böyle tespit etmeyenler, kendilerine ‘solcu’, ‘yurtsever’ bile deseler, kesinlikle değildirler, büyük bir vebal altına giriyorlar ve Tayyip’lerin ekmeğine yağ sürüyorlar.)
2) Kürt sorunu şiddet yöntemiyle çözülemez.

‘Sezar Hezayanı’ İçindeki ERDOĞAN..
Frankfurter Allgemeine;Bir ülkenin başındaki politikacı, Soma’daki öfkeye aynı öfke krizleriyle tepki vermemeliydi. Erdoğan’ın ‘Sezar hezayanından muzdarip’ olduğu belirtildi.
Yazıda Erdoğan için Nazi lideri Adolf Hitler için kullanılan ‘Führer’ ifadesine yer verilmesi dikkat çekti.
‘Sezar hezeyanı’ çevresinde artık sadece gözü korkmuş yardakçı ve dalkavuklar bulunan, gerçek dünyayla her türlü teması kaybetmiş Roma imparatorlarının mutlak kudret fantazilerini açıklayan bir terim.