‘Barış İçin Yaşasın Amerikan Emperyalizmi’

10394492_10152935365651844_3793983060612997640_n-3 (2)kürt ayrılıkçı hareketleri ve onun teorisyenleri nihayet ABD ile işbirliğini ‘teorik bir temele oturttular..

işte yazarın-Rojeva Kurdistan adlı sitede yazan Hasan Bildirici- bu işbirliğini ‘teorize’etmeye çalıştığı metninden paragraflar;

1-”ABD’nin gücü sadece teknolojisinden ve silahlarından ileri gelmiyor, Batılı demokratik değerlerin en üst düzeyde savunuculuğunu yaptığı için, Amerikan sistemi her yerde ve her zaman etkili olmuştur. Bunları yazmakla Amerikan sisteminin Latin Amerika’da, Ortadoğu’da, Vietnam’da ve Dünyanın başka yerlerinde sola ve ezilen uluslara karşı geçmişte işlediği suçları gözden kaçırdığımız sanılmasın.”

2-”Ancak bugünün Amerikası, yetmişli ve seksenli yıllardaki darbeleri destekleyip, solcu iktidarları al aşağı eden Amerika değil.Bugünün Amerikası, dünya üzerindeki egemenliği sürdürmenin şu anda en mantıklı yolunun, 20. Yüzyıl boyunca baskı altında kalmış toplumların nefes almasından geçtiğini biliyor.”

3-”Bugünün Amerikası, Ortadoğu’daki gerici ve sömürgeci diktatatötlükler karşısında açıkça Kürtlerden yana tavrını koydu.Irak ve Suriye’deki diktatörlüklerin yıkılması veya darbe almasından sonra Kürt gücü ve soluğu ortaya çıktı.Türkiye destekli IŞİD çetelerinin Kürdistan’a yönelik saldırılarını ABD, büyük bir problem haline getirdi, Hewler ve Kobene kuşatmasında IŞİD mevzilerini hallaç pamuğu gibi attı.”

YAZARIMIZ, diktatörleri destekleyen ve onlara karşı kürtleri feda eden Amerika’yı o vakitler eleştirmenin bir görev olduğunu belirtip, söz konusu EMPERYALIZM-ABD- ‘Sömürgeci Saldırganlık’ diye tanımladığı güçlere karşı Kürtlerin yanında yer alan ABD ‘nin takdir edilmesini söylüyor ve eleştirilmesinin karşısında duruyor..

4-”ABD’nin bundan sonra da Kürtleri satacağı hikayesi, temelsiz bir hikayedir, geleceği görememektir ve kendine güvensizliğin adıdır. Bu kadar siyasi ve askeri yardımla alınması gereken yollar alınır ve iki de bir sağı solu suçlama hastalığından vazgeçilir. Ortadoğu’da şartlar ve koşullar o kadar değişti ki, sömürgeci saldırganlığın IŞİD çeteciliğine karşı yapılan hava saldırılarının organizesinde bizzat Rojavalı ve Güneyli Kürtler yer alıyor.”

5-”ABD en üst düzeyde, PYD’yi terör örgütü olarak görmediğini söylüyor. Kobane düşerse bundan Türkiye’ni sorumlu olacağını açıklıyor. IŞİD konulu toplantılar için çağırdıkları Türk devlet yetkililerini hoşafa çeviriyorlar. Bugün artık ABD ile Kürtler doğal müttefikler haline gelmiştir dersek, abartı sayılmamalıdır. Kürtler, Ortadoğu’nun su ve petrol musluklarını ellerinde bulunduruyorlar. Özgürlüğün ve demokrasinin anahtarı da Kürtlerin elinde. Kürtler, insanlığın şu anda en ileri aşamasını temsil eden batılılığın Ortadoğu’daki en güvenilir ittifakıdır. Farklı inançtan toplulukları sadece Kürtler koruyor. Kadın haklarının en gelişmiş olduğu toplum da Kürtler… Kürt kadın savaşçıları, saçlarını rüzgarlara vererek, Ortadoğu gericiliğine ve faşizmine karşı savaşıyorlar. ”

ABD ve Kürtler hiç bu kadar baharı yaşamamıştı. Batılı ülkeler Kürdistan’ı hiç bu kadar kendilerine yakın görmemişlerdi.
Peki bu ne anlama geliyor? Ortadoğunun köhnemiş sınırları ve iktidarları çökerken açıkça Kürtlere, hasretini çektiğiniz özgürlüğünüze koşun diyor batılılar. Bunun değerini anlamak ve özgürlüğe doğru koşan bu zamandan bağımsız ve demokratik Kürdistanlar çıkarmak önemli…