Teşekkürler ABD

ABD’nin Suriye’nin Kuzeyindeki Ayn El Arap/Kobani bölgesinde savaşan PYD’ye havadan silah ve mühimmat yardımında bulunması tartışması sürerken PYD’nin ilan ettiği Kobani Kantonu Eşbaşbakanı Enver Müslim BBC Türkçe’ye konuştu. Müslim “Dün akşam ABD uçakları Kobani’ye silah yardımında bulundu. Gençler de gitti silahları aldı. Bize silah, ilaç ve gıda yardımında bulundular. Aldığımız malzemeler yerine sağlam bir şekilde ulaştı. Bize bu yardımı yapanlara teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Müslim, Türkiye topraklarından açılan koridorla peşmergelerin Kuzey Irak’tan Kobani’ye gönderilmesiniyse “peşmerge’nin bize gelmesinden çok bize silah gerekiyor” ifadeleriyle değerlendirildi.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Müslim BBC’ye ABD uçaklarının havadan silah yardımıyla ilgili şunları söyledi:

“Dün akşam ABD uçakları Kobani’ye silah yardımında bulundu. Gençler de gitti silahları aldı. Bize silah, ilaç ve gıda yardımında bulundular. Aldığımız malzemeler yerine sağlam bir şekilde ulaştı. Bize bu yardımı yapanlara teşekkür ediyoruz. Yardımların sürmesini istiyoruz. IŞİD’i bitirmemiz için silah şarttır.”

Müslim Peşmerge güçlerinin Kobani’ye gelmesine ihtiyaç olmayabileceğini bu güçlerin önce YPG ile görüşmeleri gerektiğini belirtti:

“Peşmerge’nin bize gelmesinden çok bize silah gerekiyor. Eğer Peşmerge gelecekse YPG ile irtibata geçsin. İhtiyaç olursa YPG ‘gelin’ der. Eğer olmazsa ‘silah yardımı yapın’ der. İhtiyaç olmazsa Peşmerge kendi bölgesinde IŞİD’e karşı savaşsın, bize silah da göndersin. Savaşacak gençlerimiz var.”

TEŞEKKÜR ETTİ

BBC Türkçe’nin görüştüğü Kobani’deki Azadiya Welat Gazetesi Muhabiri Abdurrahman Gök ise “YPG Kanton Şoreş Hesen yardımların gece Kobani’ye ulaştığını, ilaç ve cephane yardımı yapıldığını söyledi ve yardımı yapanlara isim vermeden teşekkür etti. Hesen ayrıca IŞİD’in Kobani’den tamamen çıkartılması için bu yardımların devam etmesi gerektiğini söyledi. Ama ne tür silahlar olduğunu söylemediler” ifadelerini kullandı.

İşte Kobani’ye gönderilen yardımlar: