Emperyalizm Ortadoğu’dan Defol

10389675_1410676129215832_6248243202872214878_nSURİYE HALKININ YANINDAYIZ !

CNN’in ünlü programcısı Christiane Amanpour’a konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beşar Esad durdurulmazsa IŞİD tehdidinin daha da büyüyeceğini söyledi.

“Esad’a karşı karadan asker gönderebiliriz”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haziran Direnişi sırasında ‘dış mihrak’ ilan ettikleri CNN’in ünlü programcısı Christiane Amanpour ile Türkiye’de röportaJ gerçekleştirdi.

Amanpour, Twitter hesabından Türkiye saatiyle 22:00’da yayınlanacak olan söyleşinin bazı bölümlerini paylaştı: ”Türkiye Başbakanı, Kobani’ye insani bir açıdan yardım etmeye
çalışacaklarını ama Esad durdurulmadığı sürece IŞİD’in büyüyeceğini ve daha fazla kentin düşeceğini söyledi.”

”Davutoğlu, (Türkiye’nin) karadan asker gönderebileceğini ama bunun ancak ve ancak, Amerikan stratejisinin Esad’ın peşine düşmeyi de içerdiği noktada gerçekleşebileceğini söyledi.”

”Türkiye’nin yeni başbakanı dış basına verdiği ilk röportajda, askeri koalisyona Suriye içinde uçuşa yasak ve güvenli bölgeler oluşturulması halinde katılacaklarını söyledi.”

 

Ortadoğu her zamankinden daha hareketli, kanın katliamın olmadığı birgün yok. Emperyalizim kendi rolünü layıkıyla yerine getirmekte. Bunun karşısında ise zulme baskıya katliama uğrayan halklar, kendilerine önderlik eden yapılanmaların, mikro milliyetçi, meshepçi, benmerkezci ve dar gurupçu anlayışlarından kaynaklı olarak özgürlüğe gidecek yollar tıkanmıştır…

Bugün tek başına ne Irak, ne Suriye ne de diğer bölgelerin içinde bulunduğu durumdan çıkılması mümkün değildir.

Aylardır özellikle iki bölgeye endeksli, oradaki zulmü işlemek ve diğer bölgelerde sanki birşey yokmuş görüntüsü yaratmak gerçekçi bir siyaset ve kurtuluş olamayacaktır.

Evet her gün Irak ve Suriye’nin her bölgesinde yüzlerce insanı katleden emperyalist destekli bir terör çetesi var.

Hedefinde ne sadece Kobane, ne Rojova, ne Irak’ın bir bölümü, ne de Suriye var.

Bu terör çeteleri Ortadoğu ve dünya halklarının tüm kesimleri için yok edilmesi elzem olan bir oluşumdur.

Özcesi Suriye, Irak ve Türkiye’yi kapsayacak ortak bir mücadele alanı tespitiyle, tüm demokrasi güçleri ortak oluşum sağlayarak, var olan emperyalist savaşı devrimci iç savaşlara çevirerek, halkların sınıf ekseninde kurtuluşları sağlanmalıdır.

Sınıf eksenli olmayacak ve salt bir gerici yönetimden başka bir gerici yönetime el değiştirmesinin savaşçıları olmamamız gerekiyor.

Emperyalist ve yerli gerici güçleri hedefine koyan, her türlü ilerici güçlerle sınıf dayanışması içerisinde, gözümüzü kırpmadan canlarımızı, halklarımıza öncellerimiz gibi feda edeceğimiz bilinmelidir..

Yaşasın emperyalist savaşları devrimci iç savaşa çeviren çelikten iradeler…

Hasan Asker