Mustafa Şevik

392926_233253760151827_1519331185_n”MUSTAFA ŞEVİK”, 1956 yılında Ceyhan Kızıldere köyünde doğdu.İlkokulu köyünde, Lise eğitimini Adana Erkek lisesinde aldı.1974 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni kazanması ile yalnızca bir üniversite öğrencisi değil ülkemizin içinde bulunduğu koşullara duyarlı bir yurtsever devrimcidir.

Üniversite egitimi esnasında devrimci mücadeleye HALKIN KURTULUŞU hareketi içinde çalışmalara katılmış ve YDGD’lerin kuruluşu ve dernek örgütlenmesi sürecinde aktif görev alarak mücadeleyi yükseltmesi, onu YURTSEVER DEVRİMCİ GENÇLİK FEDERASYONU yönetim kuruluna taşımıştır.

Mustafa ŞEVİK artık ülkemizde mücadele alanlarında Trakya’da ayçiçek üreticileri ile dayanışma içinde ,İzmir’de TARİŞ İşçilerinin direnişinde omuz omuza mücadele içindeydi. 1978 yılında Sivas’ta katliama karşı direnişin önderlerindendi.

Çorum’da uygulanmak istenen katliama karşı Çorum halkıyla birlikte her mahallede her sokakta direnişi örgütlemiş ve katliamın daha vahim sonuçlara ulaşmasını yoldaşlarıyla engellemiştir.

Küçük çiftçilerin üretikleri ürünün karşılığını alamamaları ülkemizin tüm yoksul köylülerinin ortak sorunuydu.

Karadeniz bölgesinin tütün, çay ve fındık üreticileri Tekel, Fiskobirlik ve Çaykurdan taban fiyat açıklanmıyor ve ürün bedeli ödenmiyordu

1 Eylül 1980 tarihinde Rize Pazar’da çayda sömürüye son mitinginden önce,Mustafa Şevik Pazar a baglı köyleri yoldaşları ile dolaşarak çay üreticilerinin haklı taleplerini anlatı. En öndeydi ŞEVİK miting alanına girerken, işçiler ve köylülerle kolkolaydı, Haykırdı MUSTAFA ”İŞÇİ’YE İŞ KÖYLÜ’YE TOPRAK HALKA HÜRRİYET” diyerek sözlerine başladı. pusuya yatmış olan kontr-gerilla mensupları tarafından sinsice vuruldu. Ağır yaralı halde yoğun işkenceye maruz kaldı.Rize’den ambulansla Trabzon’a sevk edilirken yaraları tekrar kanatıldı.İşkence altında, 5 Eylül 1980 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

Adını DEVRİM VE SOSYALİZM Mücadelesine kanıyla yazdı,Onurlu ve şanlı mücadelesinin önünde saygı ile eğiliyoruz
UNUTMA, UNUTMAK İHANNETTİR…