”Cinsel cihad”

Malezya kadınları, cinsel cihada katılmak için Suriye’ye gitmeye başladı., militanların cinsel ihtiyaçlarını karşılamak üzere, İslam Devleti üyelerinin yanına gitti. Rusya’nın Sesi’nin, Malaysian Insider’den aktardığı habere göre; Malezyalı kadınlarla beraber cinsel cihada Avustralya ve İngiltere’den gelen kadınların da katıldığını yazdı.Suriye’de rejime ve Kürdlere karşı savaşan en radikal islamcı gruplardan biri de Suriye topraklarının bir kısmını kontrol eden El Nusra Cephesi. Fransız İstihbaratı’nın iki hafta önce açıkladığı gizli belgelere göre, El Nusra komutanlarının çoğu Kürd ve kendilerini El Kaide’den daha güçlü görüyorlar. Bu grup, diğer İslamcı grupların aksine kendi içinde yenilikler yaratmış ve diğer radikal islamcı grupları da bu çerçevede kendi içine çekebilir.

Fransız istihbaratının yayınladığı raporlara göre; El Nusra Cephesi, radikal islamcı grupların tarihinde ilk kez kadınları silahlı olarak savaş cephelerinde ve ticarette kullanıyor, ayrıca çıkarttıkları fetvalarla bu kadınlarla cinsel ilişkiye giriyor. ‘Nikah Cihadı’ veya ‘Cinsel Cihat’, kadınları El Nusra’ya katılmaları için teşvik eden yeni bir program. Bu fetva Kürdistan’ı da etkiledi ve medyada, bir Kürd gencinin eşiyle birlikte Rojava’da savaşmak için El Nusra Cephesi’ne katıldığı haberleri yer aldı.
Daha önce birçok Kürd genci, ’cenneti garantilemeleri’ amacıyla intihar bombacısı olarak radikal din adamları tarafından diğer ülkelere gönderiliyordu. Ancak bir kadının bu saflara katılması çok ilginç ve ileride buna benzer daha çok haber duyabiliriz.
Suriye rejimine karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu’nun genel olarak kadınların cephede savaşmasında rolü oldu. Özellikle El Nusra Cephesi, en başından beri Esad rejiminin yakında yıkılacağı ve Özgür Suriye Ordusu saflarında savaşan kadınların yeni rejimde yüksek askeri ve siyasi rütbeler elde edeceği propagandasını yaymıştı. Özgür Suriye Ordusu’yla müttefik olan bazı radikal islami gruplar, bu düşünceyi olumlu karşıladı ve bu düşünce El Nusra ve Şam İslami Hükümeti gibi gruplar arasında yaygınlık kazandı.
Güvenilir kaynaklara göre, İran’ın doğu ve güneydoğusundaki Sistan ve Belucistan eyaletlerinden, İran rejimine karşı mücadele eden Sünni bir grup, rehberleri Abdülmalik Rigi’nin yakalanması ve idam edilmesinin ardından, İran’ın birçok bölgesinde bombalama eylemleri gerçekleştirdi. Grup, başlangıçta bazı kadınları Birleşik Arap Emirlikleri’ne gönderdi. Kadınlar buradan Türkiye’ye, oradan da El Nusra Cephesi’ne katılmaları ve cephede savaşan erkeklere Cinsel Cihat hizmeti sunmaları için Suriye’ye gönderildi.
Şu an radikal selefiler ve Özgür Suriye Ordusu’yla omuz omuza çarpışan kadınlar var. Bu kadınlardan daha önce Esed ordusunda olan bazıları, yüksek askeri rütbeler elde etmiş durumda. Esed ordusundan ayrılıp Özgür Suriye Ordusu’na katılan Zubeyde El Miqi gibi. Ancak bu kadınların yanı sıra, daha önce seks işçiliği yaptığı bilinen çok sayıda kadın da El Nusra Cephesi’ne ve Özgür Suriye Ordusu’na katılmış durumda.
Konuyla ilgili Irak El Nexil Ajansının yayınladığı habere göre, El Nusra, Jesika adında bir kadını tehdit ederek onu cinsel cihat hizmeti sunmak için askeri saflara katılmaya zorlamış. Jesika, şu an ‘Um Cafer’ lakabıyla El Nusra içinde ‘nişanbozucu’ olarak çalışıyor. Daha önce Xinwe televizyon kanalında dansözlük yapan ‘Um Cafer’, ayrıca cepheye fahişelik yapan kadınlar da temin ediyor. Radikal islamcı gruplar, Yasir El Ecluni, Ürdün müftüsü ve Muhammed Ali Arifi gibi kişilerin çıkardığı fetvalar vasıtasıyla bekar, evli ve dul kadınların El Nusra’ya katılmasını istiyor ve bu sayede cenneti garantileyebileceklerini söylüyor.
‘Cinsel Cihat’ mağduru kadınlardan biri olan Lina da, CounterPunch dergisinin kendisiyle yaptığı söyleşide olanları şöyle anlatıyor: “Başları ve yüzleri örtülü olan teröristler, başka ülkelerden Suriye’ye gelmişti ve sırayla kadınlara nikah kıyıyordu. İki ay önce geçimimi sağlamak ve üç çocuğumu korumak amacıyla kendisini mücahit olarak gören biriyle Suriye’de evlendim. Ama onunla birlikte Şam yakınlarındaki Eyn Truma mahallesine diğer mücahitlerin yanına gittiğimde, onların kadınları sadece ‘cinsel cihat’ için istediklerini anladım. Bu radikaller, sigarayı haram, cinsel istismar ve tacizi de helal kılıyor.”
20 yaşındaki Ayşe ise Suriye’deki El Nusra ve El Kaide gruplarının kadınlara yönelik taciz ve tecavüzlerine ilişkin Tunisna televizyon kanalına şöyle konuşuyor: “38 yaşındaki bir kadın Tunus üniversitelerinden genç kızları seçiyor ve ‘cinsel cihat’ amacıyla bunları Suriye’ye gönderiyor. Bu kadın şimdiye kadar 10 yaşlarında birkaç kızı da gönderdi.” Öte yandan, 90 Çeçen kadınının İngiltere ve Avrupa’nın diğer ülkelerinden İstanbul’a, buradan da ‘cinsel cihat’ amacıyla El Nusra militanlarının cinsel ihtiyaçlarını karşılamak üzere Suriye’ye gittikleri haberi yayılmıştı.(basnews)