Öcalan’dan Mustafa Kemal Atatürk’e Övgüler

10625125_1488659221375753_2746612777611746395_nPKK’nın İmralı’daki tutuklu lideri Abdullah Öcalan’dan Mustafa Kemal Atattürk’e ilginç övgüler geldi.

PKK’ya yakınlığı ile bilinen ROJ Tv’de geniş yer alan açıklamasında Öcalan, seçim sonuçlarını değerlendirdikten sonra Mustafa Kemal’e de övgülerde bulunuyor.

DTP’nin seçimlerdeki performansını eleştiren Öcalan, kendi adı kullanılıp 20 milletvekili çıkarıldığını savunarak, “Ben olmasam ne yapacaklardı. Benim ismimi kullanmasalardı bu sonucu da alamayacaklardı” dedi.

ABDULLAH OCALAN’dan BAZI ACİKLAMALAR
( Avukatlarının disari çıkardığı görüşme notlarından)

30 Kasım 2005 tarihli konuşması….

“Benim Kemalist olduğumu iddia edenler, kendileri 1930’lu, 40’lı yılların Hitler ve Musolini anlayışını temsil edenlerdir. Kapitalist milliyetçi çizgiyi dayatanlardır ya da Stalin’in dar sınıf anlayışını temsil edenlerdir. Mustafa Kemal bir olgudur. Mustafa Kemal’i çözmeden Türkiye’de hiçbir sorunu çözemeyiz. Mustafa Kemal’in 1920’lerde emperyalizme karşı vermiş olduğu mücadeleyi kendi etnik kimliğinden bağımsız olarak değerlendiriyorum. Dünya halklarına örnek bir mücadeleydi… Mustafa Kemal’in 1920’li yıllarda oynadığı rolü 2000’li yıllarda oynayacak bir ‘Kürt’ Mustafa Kemal’e ihtiyaç vardır. Kemalizm’in güncelleştirilmesi dünya çapında bir ihtiyaçtır.’

8 Ağustos 2007 konuşması..

Mustafa Kemal özünde bir kurtuluşçudur. Dönemin emperyalist devletlerine karşı bir kurtuluşçu ve cumhuriyetçidir. Bunun dışında Mustafa Kemal’e bir anlam yüklememek gerekir. Mustafa Kemal bunların dışında bir şey yapmamıştır, bunlardan daha fazlası da değildir. Mustafa Kemal ne Türk milliyetçisidir, ne solcudur, ne de başka bir şeydir..”
Öcalan’a göre, günümüzde herkesin kendisine göre bir Kemalizm tarifi bulunmaktadır. Fakat bu tarif Kemalizm’in ruhunu yansıtmaktan uzaktır.

24 Eylül 2003 konuşması..

‘Kemalizmi başka türlü değerlendirmiyorum. Atatürk’ün 1920’lerdeki İzmit konuşmalarına bakın. Göreceksiniz, Kemalizm budur. Herkes yalan söylüyor. Profesörler yalan söylüyor. Bunlar Mustafa Kemal adına yalan söylüyor.’ ‘Bugün Kemalistiz diyorlar, en çok da ordu Kemalizmi dillendiriyor. Ancak bunların Kemalizmi anladıklarını düşünmüyorum. “

26 Aralık 2007 konuşması..

“Kemalizmi bir parantez içinde değerlendirmek gerekiyor. O dönem İngiliz ve Alman ekipleri güçlüydü. Buna rağmen belli ölçülerde Sovyetlere de dayanarak bağımsız bir çizgi ortaya koymaya çalışmıştır. Bunda belli ölçülerde başarılı da oldu. Önünde kapitalizmden başka bir seçenek de yoktu. Bazı ilkeler geliştirdi. Bağımsızlık 1930’lara kadar söz konusudur. Ondan sonra Türkiye Cumhuriyeti emperyalizme bağlanmıştır. Kemalizm’i bu parantez içinde algılamak, bağımsızlığını böyle değerlendirmek gerekiyor.’

11 Ocak 2008 konuşması..

Bunlar Kemalist olmadıkları halde Kemalist olduklarını söylüyorlar, yalan söylüyorlar, neden gerçek fikirlerini ortaya koyamıyorlar? Ya gerçek Kemalist olsunlar ya da Kemalist olduklarını söylemesinler. Ben M. Kemal’in olduğu yerdeyim, O’nun kıyamet kopardığı noktadayım. Bunları dile getirdiğim zaman bana Kemalist oldu diyorlar.’

İmralı’dan avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajlarda Öcalan, DTP’nin seçimlerden başarısız sonuç almasını, elindeki kadroyu çalıştıramamasına bağladı. Öcalan, seçilen DTP’li milletvekillerini de, “politika ciddi bir iştir” diye uyardı. Öcalan şunları kaydetti: “Politika ciddi bir iştir, demokratlık ciddi bir iştir, yapamıyorlarsa bırakıp gitsinler. DTP bundan sonra iyi çalışmazsa elindekini de kaybeder. AKP’yi eleştiriyorlar, ama AKP seçim için çok çalışıyordu. DTP bir çatı örgütünü gerçekleştirebilir, diğer sol partileri de bu çatı altında birleştirebilir.”

Açıklamasında Mustafa Kemal’e de övgüler düzen Abdullah Öcalan, “Mustafa Kemal Türk ve Kürt halklarının menfaatini çok iyi bilen, özgürlüğe en yakın duran liderdi” dedi. Mustafa Kemal’in Türk milliyetçisi olmadığını söyleyen Öcalan, “Mustafa Kemal ne Türk milliyetçisi, ne solcudur ne de başka bir şeydir. Mustafa Kemal öyle söyledikleri gibi çılgın bir Türk de değildir. Son derece akılcıdır” ifadelerine yer verdi.