Vahşet Karşısında Silahlanın Türkmenler..

6108Varlığını Emperyalizme Uşaklık üzerine kurmuş bir devletten  yardım beklemeyin;kendi kaderinizi ellerinize alın..
Türkmen köylerinde sokaklar ceset dolu..Suriye’nin Türkiye sınırındaki birçok köy ve kasabayı ele geçiren IŞİD, Türkmen köylerinde yüzlerce masum sivili katletti. IŞİD ,Cesetlerin gömülmesine bile izin vermiyor.

Suriye’nin kuzeyindeki Halep şehri kırsalında geçen hafta taarruza geçen radikal Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)  bölgedeki Türkmen katliamı devam ediyor.  IŞİD, son 5 günde Türkiye sınırındaki Azez kasabasına bağlı Halfeti, Samandere, Boztepe, Kısacık, Koz, Esenbol, Kara Köprü, Yeni Yapan, Kilis ve Harcele köylerinin de aralarında bulunduğu 21 Türkmen köyünü ele geçirdi.

Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi’ne göre örgüt militanları, girdikleri köylerde yüzlerce silahsız masum sivili, muhaliflere destek verdikleri gerekçesiyle infaz etti. Çoğu kafası kesilerek hunharca öldürülen Türkmenlerin cesetlerinin sokak ortasında “ibret için” teşhir edildiği kaydedildi.

ÇOCUKLARI BİLE AYIRMIYORLAR..
Türkmen partisinden yapılan yazılı açıklamada, “Cesetler, kafaları kesilmiş halde günlerdir köy sokaklarında kalmış ve bedensiz kafalar bölgenin en büyük imam hatip okulu olan Ebu Ubeyde İbni Cerrah Kompleksi’nin kapısı önünde ibret-i âlem için gün boyunca teşhir edildi. Göç etmek istemeyen köylülere zorla evlerin boşaltılması uyarısında bulunulmuş, uyarıyı dikkate almayanların kafaları ve elleri kesileceği tehdidi savurulmuştur” denildi.

Katliamın yaşandığı köylerden biri olan Türkmen Delha’dan kurtulmayı başaran Muhammed Eyyub, örgüt miltanlarının uykudaki çocukları dahi vahşice öldürdüklerini anlattı. 40 kişiyle köyden kaçarak sınırdaki mayınlı araziden Türkiye’ye geçen Eyyub, yaşadıkları vahşeti şöyle anlattı: “IŞİD köye sızmalar yapıyordu. Amcamın 3 çocuğunu uykuda yakalayıp boğazlarını kestiler. 5-6 yaşlarında çocukları vardı. Köylüleri duvara dizip başlarından vurdular.

Allah düşmanlarıma bile bu zulmü göstermesin.” Muhalif savaşçıların yeterli cephanesinin olmadığını söyleyen Eyyub, sınıra 18 kilometre mesafedeki Azez kasabasının da birkaç gün içinde düşebileceğini kaydetti. Türkmen Milli Hareket Partisi Sözcüsü Tarık Sülo da yüzlerce Türkmen’in IŞİD’den kaçarak sınırdaki mayınlı alanda aç-susuz beklediğini ifade ederken, “Ancak Türkmenlerin sayıları binleri bulacak. Şimdiye kadar Halep, Humus, Rakka ve Lazkiye’deki Türkmen köylerinin neredeyse tamamına yakını yerle bir oldu.
Bu köyler, IŞİD ve Esed güçlerinin kontrolüne geçti.” diye konuştu.

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Halep’in Azez ilçesine bağlı Harcele, Delha ve Karaköprü köylerine saldırdı.
Çatışmaların yoğunlaşması üzerine Suriyeli Türkmenler, sınıra yakına bölgelere kaçtı. Türkmenler buralarda derma çatma çadırlar kurarak, yaşam savaşı veriyor.

Irak’ın kuzeyinde büyük kavimler göçünü aratmayan görüntüler var
Türkmen Şanı Medya ve Araştırma Merkezi Genel Yönetmeni Ümit Köprülü, IŞİD’in katliamları yüzünden Irak’ın kuzeyinde kavimler  göçü olduğunu söyledi. Çatışmaların sona ereceğine ilişkin bir işaretin görülmediğini belirten Köprülü, “En büyük sıkıntıyı Türkmenler çekiyor. Coğrafyanın demografisi değişti.

Türkmen Yezidi, Kürt, Şebek, Hıristiyan hepsi mobilize halindeler.
Ne taraftan bir saldırı gelirse sakin tarafa geçiyorlar.
Güvenli bölgelere doğru sürekli hareket halindeler” dedi.
Ümit Köprülü, Sincar bölgesindeki Türkmenlerin tahliye edildiklerine  ilişkin açıklamaların  gerçeği yansıtmadığını söyledi.Sincar bölgesinde 2 bin Türkmen’in bulunduğunu açıklayan Köprülü, Emirli’de  ise IŞİD kuşatmasının sürdüğünü söyledi.

Peşmergenin stratejisinin Türkmen’den arındırılmış bir coğrafya olduğunu anlatan Köprülü, Emirli’de IŞİD’e müdahale edilmemesinin ana nedenin bu olduğunu ifade etti. Köprülü; “Emirli de Kürt bölgesine katılacak istedikleri budur. Türkmenler ölürse ölsün onlar için önemli olan Kürt yerleştireceği yerdir” dedi.
Hükümetin Türkmenlere destek vermediğini, silahlandırmadığını kaydeden Köprülü, aksine Türkmenlerin gençlik kollarına da baskı yapıldığını söyledi.