Brezilyalı Sanatçı Latuff

Başbakan Erdoğan yüzlerce madencinin hayatını kaybettiği Soma’da önceki gün yurttaşların ”istifa” sloganlarıyla karşılandı.
Sosyal medyaya dün düşen kayıtlarda, Erdoğan’ın bir yurttaşı tokatladığı görüntülendi. Görgü tanıkları ”Yeşil Portakal” adlı market çevresinde yaşananları anlattı.

‘İstifa’ diye bağıran genç sürüklendi

Olay anını marketin dışında izleyen Reyhan Haytabay, ”Dün Başbakan buraya geldiğinde hepimizin beklentisi ‘Başımız sağ olsun’ demesiydi. Bize gidip başka yerlerdeki şeyleri açıkladı. Onun üzerine gençler tepki gösterdi, ‘Başbakan istifa’ diye bağırdı. Bir genç ağzı kapatılarak ve sürüklenerek arabaya bindirilmek istendi. Çocuk ellerinden kaçarak markete girdi. Korumalar arkasından girince, Başbakan da markete doğru yöneldi. Bunun üzerine etraftakiler de tepki göstererek markete girmeye çalıştı. Korumaları artık onu koruyacak durumda değillerdi. İnsanların tepkileri o kadar büyüktü ki, o sırada olay darbeye kadar geldi ve Başbakan kasiyer Hatice’ye vurdu.

Korumaları görüntüleri sildi

İsminin açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı ise şöyle konuştu: ”Genç, marketin içinde Başbakan’ın korumaları tarafından tekme tokat dövüldü. Markette çalışan Hatice Giray bu anı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Hatice, aynı anda ‘Yapmayın’ diye bağırdı. Korumalar kızın görüntüleri kameraya çektiğini fark edince kızı tekmelemeye başladı. Erdoğan o esnada marketin içinde bulunuyordu ve kıza tokat attı. Hatice’yi kurtarmak isteyen bir market çalışanına da korumalar müdahale etti. Genç kadının telefonuna el koyan korumalar, görüntüleri sildikten sonra telefonu iade etti. Diğer çalışanların telefonları da toplatılarak kontrol edildi.”

Market AKP’ye çalışıyor

Öte yandan, olayın meydana geldiği ”Yeşil Portakal” adlı marketin AKP’nin ildeki mitinglerde kumanya dağıtımı yaptığı, yöneticilerinin de AKP’ye yakın oldukları öğrenildi.

‘Erdoğan benim için bitmiştir’

Görgü tanığı Reyhan Haytabar, yüzlerce işçinin can vermesi üzerine çıkan protestoların haklı olduğunu söyledi. Haytabar, ”Bizim zaten canımız yanmış. Şu an Başbakan’a küfür dahi etsem anlayış gösterilmeli. Türkiye’nin canı yanıyor. İçeride bir sürü insan var, söylenen ölü sayısı yalan. Ben Tayyip Erdoğan’a verdim oyumu. ‘Bir daha verir misin’ dersen; vermem. Benim için bitmiştir. Buraya gelip siyaset yapmak değil, bizim yaramızı sarması gerekirdi. Ama o siyaset için, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini düşünerek geldi. Hiçbir canın siyasilerin gözünde bir önemi yokmuş. Biz bunu anladık. Erdoğan olsun, Kılıçdaroğlu, Bahçeli olsun ayrım yapmıyorum. Biz birbirimize üzülürüz ama onlar için önemli değilmişiz” diye konuştu.

Hatice Giray: Soranlara bir şey bilmediğimi söyledim

Market çalışanları konuyla ilgili sorularımıza ”Burada olay olmadı, biz hiçbir şey görmedik” yanıtını verdi. Sosyal medyaya yansıyan görüntüleri bilmediğini iddia eden bir market çalışanı ise ”Buraya protestoya gelenler kaos yaratma peşindeydi” şeklinde tepki gösterdi.

Tam o sırada market içerisinde kapalı bir kapının ardından bir ses kulağımıza geldi. ”Ben soranlara bir şey bilmediğimi söyledim” diyen bir kadın sesi dikkatimizi çekti. Daha sonra odadan çıkan kadının Hatice Giray olduğu ortaya çıktı.
Konuşma sırasında marketin müdürü olduğu belirtilen bir kişi ”Hadi siz işinize bakın” diyerek Giray’a tepki gösterdi.